Lohimurekekeitto

Mikko Karvonen

4 Annosta

25 minuuttia

Reseptiin käyvät kalalajit: Lohi, Nieria

Paaruoka

Raaka-aineet:

250g lohta

11/2 dl kermaa

1 kpl kananmunaa

1/2 tl suolaa

pippuria mausteeksi

2 rkl oliiviöljyä

1/2 sipulia

3 kpl valkosipulin kynttä

1 kpl varsisellerin vartta

1 tl tomaattipyreetä

1 kpl porkkanaa

1 kpl palsternakkaa

1 kpl laakerinlehteä

kalalientä

tilliä

Ohjeet:

Kuullota pilkottu sipuli oliiviöljyssä, lisää pilkottu tomaattipyree, varsiselleri ja juurekset, sekä kalaliemi ja laakerinlehti. Hauduta kypsäksi. Leikkaa lohi kuutioksi ja aseta ne tehosekoittimeen. Lisää joukkoon mausteet ja kananmuna. Lisää kerma ohuena nauhana, koneen sekoittaessa täydellä teholla. Muotoile massasta lusikalla ovaalin muotoisia palloja suoraan kuumaan keittoon. Kuumenna keitto vielä kerran kiehuvaksi ja tarkista maku suolan suhteen. Tarjoile vaalean leivän kera.

Mukava tietää:

Joskus on hyvä poiketa perinteistä ja tässä tapauksessa jätetään kerma ja perunat keitosta pois. Tehdessä lohesta mureketta keitosta saadaan ruokaisampaa, mutta voi se olla kokonaisenakin.

Reseptiin liittyvät tuotteet

Suosittele

Lohimurekekeitto

Mikko Karvonen

4 Annosta

25 minuuttia

Reseptiin käyvät kalalajit: Lohi, Nieria

Paaruoka

Raaka-aineet:

250g lohta

11/2 dl kermaa

1 kpl kananmunaa

1/2 tl suolaa

pippuria mausteeksi

2 rkl oliiviöljyä

1/2 sipulia

3 kpl valkosipulin kynttä

1 kpl varsisellerin vartta

1 tl tomaattipyreetä

1 kpl porkkanaa

1 kpl palsternakkaa

1 kpl laakerinlehteä

kalalientä

tilliä

Ohjeet:

Kuullota pilkottu sipuli oliiviöljyssä, lisää pilkottu tomaattipyree, varsiselleri ja juurekset, sekä kalaliemi ja laakerinlehti. Hauduta kypsäksi. Leikkaa lohi kuutioksi ja aseta ne tehosekoittimeen. Lisää joukkoon mausteet ja kananmuna. Lisää kerma ohuena nauhana, koneen sekoittaessa täydellä teholla. Muotoile massasta lusikalla ovaalin muotoisia palloja suoraan kuumaan keittoon. Kuumenna keitto vielä kerran kiehuvaksi ja tarkista maku suolan suhteen. Tarjoile vaalean leivän kera.

Mukava tietää:

Joskus on hyvä poiketa perinteistä ja tässä tapauksessa jätetään kerma ja perunat keitosta pois. Tehdessä lohesta mureketta keitosta saadaan ruokaisampaa, mutta voi se olla kokonaisenakin.

Reseptiin liittyvät tuotteet

Suosittele

Lohimurekekeitto

Mikko Karvonen

4 Annosta

25 minuuttia

Reseptiin käyvät kalalajit: Lohi, Nieria

Paaruoka

Raaka-aineet:

250g lohta

11/2 dl kermaa

1 kpl kananmunaa

1/2 tl suolaa

pippuria mausteeksi

2 rkl oliiviöljyä

1/2 sipulia

3 kpl valkosipulin kynttä

1 kpl varsisellerin vartta

1 tl tomaattipyreetä

1 kpl porkkanaa

1 kpl palsternakkaa

1 kpl laakerinlehteä

kalalientä

tilliä

Ohjeet:

Kuullota pilkottu sipuli oliiviöljyssä, lisää pilkottu tomaattipyree, varsiselleri ja juurekset, sekä kalaliemi ja laakerinlehti. Hauduta kypsäksi. Leikkaa lohi kuutioksi ja aseta ne tehosekoittimeen. Lisää joukkoon mausteet ja kananmuna. Lisää kerma ohuena nauhana, koneen sekoittaessa täydellä teholla. Muotoile massasta lusikalla ovaalin muotoisia palloja suoraan kuumaan keittoon. Kuumenna keitto vielä kerran kiehuvaksi ja tarkista maku suolan suhteen. Tarjoile vaalean leivän kera.

Mukava tietää:

Joskus on hyvä poiketa perinteistä ja tässä tapauksessa jätetään kerma ja perunat keitosta pois. Tehdessä lohesta mureketta keitosta saadaan ruokaisampaa, mutta voi se olla kokonaisenakin.

Reseptiin liittyvät tuotteet

Suosittele