Lohikeitto perinteinen

Reseptiin käyvät kalalajit: Lohi, Kirjolohi

Paaruoka

Raaka-aineet:

Muutama peruna

Pari porkkanaa

Nyrkinkokoinen nokare voita

1 Sipuli

8 dl Vettä

10 Maustepippuria (tai vaihtoehtoisesti 20 rosépippuria, jos haluat tehdä keitosta modernimman version)

1 Laakerinlehti

Väh.400g Hätälän lohifleetä

2dl Kermaa

½ dl Tilliä

Suolaa

Ohjeet:

Pese, kuori ja paloittele perunat ja porkkanat. Kuori ja paloittele sipuli. Kuutioi lohifilee. Laita voinokare kattilaan sulamaan ja kuullota siinä sipulipalat. Lisää vesi, perunat, porkkanat, suola, pippurit ja laakerinlehti. Keitä kunnes kasvikset ovat lähes kypsiä. Lisää kerma ja paloiteltu lohi. Keitä miedolla lämmöllä, kunnes kala on kypsää eli noin 5 minuuttia. Lisää keittoon tilli ja tarjoa ruisleivän tai rieskan kera.

Mukava tietää:

Perinteisen lohikeiton mittasuhteet ovat 100 yksikköä nestettä, 100 yksikköä perunaa ja 60 yksikköä lohta. Legendan mukaan Hätälässä on suosittu huomattavasti sakeampaa soppaa – pappa Juho Isohätälän mukaan ”Oikiassa lohikeitossa on kokonaispainosta 60 % lohta”!

Reseptiin liittyvät tuotteet

Suosittele

Lohikeitto perinteinen

Reseptiin käyvät kalalajit: Lohi, Kirjolohi

Paaruoka

Raaka-aineet:

Muutama peruna

Pari porkkanaa

Nyrkinkokoinen nokare voita

1 Sipuli

8 dl Vettä

10 Maustepippuria (tai vaihtoehtoisesti 20 rosépippuria, jos haluat tehdä keitosta modernimman version)

1 Laakerinlehti

Väh.400g Hätälän lohifleetä

2dl Kermaa

½ dl Tilliä

Suolaa

Ohjeet:

Pese, kuori ja paloittele perunat ja porkkanat. Kuori ja paloittele sipuli. Kuutioi lohifilee. Laita voinokare kattilaan sulamaan ja kuullota siinä sipulipalat. Lisää vesi, perunat, porkkanat, suola, pippurit ja laakerinlehti. Keitä kunnes kasvikset ovat lähes kypsiä. Lisää kerma ja paloiteltu lohi. Keitä miedolla lämmöllä, kunnes kala on kypsää eli noin 5 minuuttia. Lisää keittoon tilli ja tarjoa ruisleivän tai rieskan kera.

Mukava tietää:

Perinteisen lohikeiton mittasuhteet ovat 100 yksikköä nestettä, 100 yksikköä perunaa ja 60 yksikköä lohta. Legendan mukaan Hätälässä on suosittu huomattavasti sakeampaa soppaa – pappa Juho Isohätälän mukaan ”Oikiassa lohikeitossa on kokonaispainosta 60 % lohta”!

Reseptiin liittyvät tuotteet

Suosittele

Lohikeitto perinteinen

Reseptiin käyvät kalalajit: Lohi, Kirjolohi

Paaruoka

Raaka-aineet:

Muutama peruna

Pari porkkanaa

Nyrkinkokoinen nokare voita

1 Sipuli

8 dl Vettä

10 Maustepippuria (tai vaihtoehtoisesti 20 rosépippuria, jos haluat tehdä keitosta modernimman version)

1 Laakerinlehti

Väh.400g Hätälän lohifleetä

2dl Kermaa

½ dl Tilliä

Suolaa

Ohjeet:

Pese, kuori ja paloittele perunat ja porkkanat. Kuori ja paloittele sipuli. Kuutioi lohifilee. Laita voinokare kattilaan sulamaan ja kuullota siinä sipulipalat. Lisää vesi, perunat, porkkanat, suola, pippurit ja laakerinlehti. Keitä kunnes kasvikset ovat lähes kypsiä. Lisää kerma ja paloiteltu lohi. Keitä miedolla lämmöllä, kunnes kala on kypsää eli noin 5 minuuttia. Lisää keittoon tilli ja tarjoa ruisleivän tai rieskan kera.

Mukava tietää:

Perinteisen lohikeiton mittasuhteet ovat 100 yksikköä nestettä, 100 yksikköä perunaa ja 60 yksikköä lohta. Legendan mukaan Hätälässä on suosittu huomattavasti sakeampaa soppaa – pappa Juho Isohätälän mukaan ”Oikiassa lohikeitossa on kokonaispainosta 60 % lohta”!

Reseptiin liittyvät tuotteet

Suosittele