Lohi - Tomaattipasta

Kuva: Merja Ruotsalainen

Reseptiin käyvät kalalajit: Lohi

Raaka-aineet:

250 g (1 rasia) Hätälän savu- tai loimulohta paloiteltuna

300 g pastaa esim. penne

100 g purjoa viipaleina

1 kpl porkkanaa

80 g herkkusieniä viipaleina

1 kpl tomaattia viipaleina

1,5 dl juustoraastetta esim. emmental tai Aura

2 dl tomaattisalsaa, keski- tai mieto voimakkuutta

1 dl vettä

1/2 tl suolaa

1/2 kpl kalaliemikuutiota

mustapippurirouhetta

Ohjeet:

Kypsennä pasta suolalla maustetussa vedessä niin että se jää hieman raa´aksi. Jäähdytä pasta kylmässä vedessä ja valuta kuivaksi.

Kuullota purjoviipaleet ja herkkusienet reilun kokoisessa kattilassa. Lisää tomaattisalsa ja vesi. Mausta mustapippurilla ja kalaliemikuutiolla. Anna kiehahtaa 5 minuuttia. Sekoita kattilassa kastikkeeseen pasta, lohipalaset ja puolet juustosta.

Kumoa seos uunivuokaan. Asettele päällä vielä tomaattiviipaleet ja loput juustoraasteesta. Kypsennä uunissa 180 asteessa noin 30 minuuttia.

Suosittele

Lohi - Tomaattipasta

Kuva: Merja Ruotsalainen

Reseptiin käyvät kalalajit: Lohi

Raaka-aineet:

250 g (1 rasia) Hätälän savu- tai loimulohta paloiteltuna

300 g pastaa esim. penne

100 g purjoa viipaleina

1 kpl porkkanaa

80 g herkkusieniä viipaleina

1 kpl tomaattia viipaleina

1,5 dl juustoraastetta esim. emmental tai Aura

2 dl tomaattisalsaa, keski- tai mieto voimakkuutta

1 dl vettä

1/2 tl suolaa

1/2 kpl kalaliemikuutiota

mustapippurirouhetta

Ohjeet:

Kypsennä pasta suolalla maustetussa vedessä niin että se jää hieman raa´aksi. Jäähdytä pasta kylmässä vedessä ja valuta kuivaksi.

Kuullota purjoviipaleet ja herkkusienet reilun kokoisessa kattilassa. Lisää tomaattisalsa ja vesi. Mausta mustapippurilla ja kalaliemikuutiolla. Anna kiehahtaa 5 minuuttia. Sekoita kattilassa kastikkeeseen pasta, lohipalaset ja puolet juustosta.

Kumoa seos uunivuokaan. Asettele päällä vielä tomaattiviipaleet ja loput juustoraasteesta. Kypsennä uunissa 180 asteessa noin 30 minuuttia.

Suosittele

Lohi - Tomaattipasta

Kuva: Merja Ruotsalainen

Reseptiin käyvät kalalajit: Lohi

Raaka-aineet:

250 g (1 rasia) Hätälän savu- tai loimulohta paloiteltuna

300 g pastaa esim. penne

100 g purjoa viipaleina

1 kpl porkkanaa

80 g herkkusieniä viipaleina

1 kpl tomaattia viipaleina

1,5 dl juustoraastetta esim. emmental tai Aura

2 dl tomaattisalsaa, keski- tai mieto voimakkuutta

1 dl vettä

1/2 tl suolaa

1/2 kpl kalaliemikuutiota

mustapippurirouhetta

Ohjeet:

Kypsennä pasta suolalla maustetussa vedessä niin että se jää hieman raa´aksi. Jäähdytä pasta kylmässä vedessä ja valuta kuivaksi.

Kuullota purjoviipaleet ja herkkusienet reilun kokoisessa kattilassa. Lisää tomaattisalsa ja vesi. Mausta mustapippurilla ja kalaliemikuutiolla. Anna kiehahtaa 5 minuuttia. Sekoita kattilassa kastikkeeseen pasta, lohipalaset ja puolet juustosta.

Kumoa seos uunivuokaan. Asettele päällä vielä tomaattiviipaleet ja loput juustoraasteesta. Kypsennä uunissa 180 asteessa noin 30 minuuttia.

Suosittele