Viinakeittokirja Jonna Pulkkinen, Merja Ruotsalainen
4 Annosta
Reseptiin käyvät kalalajit: Lohi
400 g lohta
300 g scampeja
Marinadi:
2 dl öljyä
2 kokonaista sitruunaruohoa
1 tuore chili
4 valkosipulinkynttä
2 limen mehu
2 tl suolaa
4 tl hunajaa
2 tl tuoretta, raastettua inkivääriä
kourallinen tuoretta tilliä
2 tl mustapippuria
4 rkl sitruunavodkaa
Varrastikkuja
Tujaus sitruunavodkaa täydentää tämän Aasian kaukomaihin kumartavan marinadin juuri sopivan teräväksi. Grillistä nousee raikas ja mausteinen tuoksu, kun vartaat alkavat kypsyä.
Paahda pilkotut sitruunaruohot, chili ja valkosipulinkynnet pannulla miedolla lämmöllä niin, että maut irtoavat. Sekoita ainekset pannulla, kaada marinadi lohipalasten ja scampien kanssa kulhoon tai pussiin. Anna marinoitua jääkaapissa vähintään parin tunnin ajan.
Pujota marinoidut lohipalat ja scampit vartaisiin ja kypsennä grillissä tai pannulla. Halutessasi lisää vartaisiin myös paprikaa, tomaattia tai muita haluamiasi vihanneksia.
Viinakeittokirja Jonna Pulkkinen, Merja Ruotsalainen
4 Annosta
Reseptiin käyvät kalalajit: Lohi
400 g lohta
300 g scampeja
Marinadi:
2 dl öljyä
2 kokonaista sitruunaruohoa
1 tuore chili
4 valkosipulinkynttä
2 limen mehu
2 tl suolaa
4 tl hunajaa
2 tl tuoretta, raastettua inkivääriä
kourallinen tuoretta tilliä
2 tl mustapippuria
4 rkl sitruunavodkaa
Varrastikkuja
Tujaus sitruunavodkaa täydentää tämän Aasian kaukomaihin kumartavan marinadin juuri sopivan teräväksi. Grillistä nousee raikas ja mausteinen tuoksu, kun vartaat alkavat kypsyä.
Paahda pilkotut sitruunaruohot, chili ja valkosipulinkynnet pannulla miedolla lämmöllä niin, että maut irtoavat. Sekoita ainekset pannulla, kaada marinadi lohipalasten ja scampien kanssa kulhoon tai pussiin. Anna marinoitua jääkaapissa vähintään parin tunnin ajan.
Pujota marinoidut lohipalat ja scampit vartaisiin ja kypsennä grillissä tai pannulla. Halutessasi lisää vartaisiin myös paprikaa, tomaattia tai muita haluamiasi vihanneksia.
Viinakeittokirja Jonna Pulkkinen, Merja Ruotsalainen
4 Annosta
Reseptiin käyvät kalalajit: Lohi
400 g lohta
300 g scampeja
Marinadi:
2 dl öljyä
2 kokonaista sitruunaruohoa
1 tuore chili
4 valkosipulinkynttä
2 limen mehu
2 tl suolaa
4 tl hunajaa
2 tl tuoretta, raastettua inkivääriä
kourallinen tuoretta tilliä
2 tl mustapippuria
4 rkl sitruunavodkaa
Varrastikkuja
Tujaus sitruunavodkaa täydentää tämän Aasian kaukomaihin kumartavan marinadin juuri sopivan teräväksi. Grillistä nousee raikas ja mausteinen tuoksu, kun vartaat alkavat kypsyä.
Paahda pilkotut sitruunaruohot, chili ja valkosipulinkynnet pannulla miedolla lämmöllä niin, että maut irtoavat. Sekoita ainekset pannulla, kaada marinadi lohipalasten ja scampien kanssa kulhoon tai pussiin. Anna marinoitua jääkaapissa vähintään parin tunnin ajan.
Pujota marinoidut lohipalat ja scampit vartaisiin ja kypsennä grillissä tai pannulla. Halutessasi lisää vartaisiin myös paprikaa, tomaattia tai muita haluamiasi vihanneksia.