Lipeäkala ruis-mustikkasalsalla

Peggy Thomas / Peggyn pieni punainen kettiö

4 Annosta

Reseptiin käyvät kalalajit: Lipeakala

Raaka-aineet:

1 pkt Hätälä Lipeäkalaa

10 g voita

2 palaa ruisleipää

8 pientä salottisipulia

1 dl kuivattua mustikkaa

2 dl pakaste mustikkaa

1 rkl punaviinietikkaa

1/2 tl suolaa

1/2 tl sokeria

1 tl tuoretta timjamia

1 rkl hunajaa

Mustapippuria oman maun mukaan

Koristele tuoreella timjamilla

Ohjeet:

Laita lipeäkala kannettomaan uunivuokaan nahkapuoli alaspäin. Kypsennä 175 asteessa noin 40 minuuttia, kunnes kalan sisälämpötila on 70 astetta.

Tee sillä aikaa ruis-mustikkasalsa. Kuutio ruisleipä pieniksi paloiksi. Kuori ja halkaise sipulit.

Paista sipuleita voissa pannulla pari minuuttia. Lisää ruiskuutiot ja mustikat sekaan. Jatka paistamista, kunnes mustikat lämpenevät kunnolla. Lisää punaviinietikka, suola, sokeri, mustapippuri ja hienonnettu timjami. Kiehauta salsa nopeasti, sekoita ja ota pannu levyltä.

Nosta kala varoen tarjoiluastiaan. Mausta suolalla ja pippurilla oman maun mukaan.

Annostele ruis-mustikkasalsa lipeäkalan päälle ja koristele timjamilla. Lorauta hunajaa salsan päälle.

Tarjoile esimerkiksi paistettujen punajuuriviipaleiden kanssa.

Mukava tietää:

Ruis ja mustikka antavat perinteiselle lipeäkalalle modernia twistiä. Suussa sulava kala ja rapsakan hillomainen ruis-mustikkasalsa ovat ihana makupari, jolla kannattaa ilahduttaa lipeäkalan ystävää!

Reseptiin liittyvät tuotteet

Suosittele

Lipeäkala ruis-mustikkasalsalla

Peggy Thomas / Peggyn pieni punainen kettiö

4 Annosta

Reseptiin käyvät kalalajit: Lipeakala

Raaka-aineet:

1 pkt Hätälä Lipeäkalaa

10 g voita

2 palaa ruisleipää

8 pientä salottisipulia

1 dl kuivattua mustikkaa

2 dl pakaste mustikkaa

1 rkl punaviinietikkaa

1/2 tl suolaa

1/2 tl sokeria

1 tl tuoretta timjamia

1 rkl hunajaa

Mustapippuria oman maun mukaan

Koristele tuoreella timjamilla

Ohjeet:

Laita lipeäkala kannettomaan uunivuokaan nahkapuoli alaspäin. Kypsennä 175 asteessa noin 40 minuuttia, kunnes kalan sisälämpötila on 70 astetta.

Tee sillä aikaa ruis-mustikkasalsa. Kuutio ruisleipä pieniksi paloiksi. Kuori ja halkaise sipulit.

Paista sipuleita voissa pannulla pari minuuttia. Lisää ruiskuutiot ja mustikat sekaan. Jatka paistamista, kunnes mustikat lämpenevät kunnolla. Lisää punaviinietikka, suola, sokeri, mustapippuri ja hienonnettu timjami. Kiehauta salsa nopeasti, sekoita ja ota pannu levyltä.

Nosta kala varoen tarjoiluastiaan. Mausta suolalla ja pippurilla oman maun mukaan.

Annostele ruis-mustikkasalsa lipeäkalan päälle ja koristele timjamilla. Lorauta hunajaa salsan päälle.

Tarjoile esimerkiksi paistettujen punajuuriviipaleiden kanssa.

Mukava tietää:

Ruis ja mustikka antavat perinteiselle lipeäkalalle modernia twistiä. Suussa sulava kala ja rapsakan hillomainen ruis-mustikkasalsa ovat ihana makupari, jolla kannattaa ilahduttaa lipeäkalan ystävää!

Reseptiin liittyvät tuotteet

Suosittele

Lipeäkala ruis-mustikkasalsalla

Peggy Thomas / Peggyn pieni punainen kettiö

4 Annosta

Reseptiin käyvät kalalajit: Lipeakala

Raaka-aineet:

1 pkt Hätälä Lipeäkalaa

10 g voita

2 palaa ruisleipää

8 pientä salottisipulia

1 dl kuivattua mustikkaa

2 dl pakaste mustikkaa

1 rkl punaviinietikkaa

1/2 tl suolaa

1/2 tl sokeria

1 tl tuoretta timjamia

1 rkl hunajaa

Mustapippuria oman maun mukaan

Koristele tuoreella timjamilla

Ohjeet:

Laita lipeäkala kannettomaan uunivuokaan nahkapuoli alaspäin. Kypsennä 175 asteessa noin 40 minuuttia, kunnes kalan sisälämpötila on 70 astetta.

Tee sillä aikaa ruis-mustikkasalsa. Kuutio ruisleipä pieniksi paloiksi. Kuori ja halkaise sipulit.

Paista sipuleita voissa pannulla pari minuuttia. Lisää ruiskuutiot ja mustikat sekaan. Jatka paistamista, kunnes mustikat lämpenevät kunnolla. Lisää punaviinietikka, suola, sokeri, mustapippuri ja hienonnettu timjami. Kiehauta salsa nopeasti, sekoita ja ota pannu levyltä.

Nosta kala varoen tarjoiluastiaan. Mausta suolalla ja pippurilla oman maun mukaan.

Annostele ruis-mustikkasalsa lipeäkalan päälle ja koristele timjamilla. Lorauta hunajaa salsan päälle.

Tarjoile esimerkiksi paistettujen punajuuriviipaleiden kanssa.

Mukava tietää:

Ruis ja mustikka antavat perinteiselle lipeäkalalle modernia twistiä. Suussa sulava kala ja rapsakan hillomainen ruis-mustikkasalsa ovat ihana makupari, jolla kannattaa ilahduttaa lipeäkalan ystävää!

Reseptiin liittyvät tuotteet

Suosittele