Moderni lipeäkala ruis-mustikkasalsalla | Reseptit | Hätälä

Lipeäkala ruis-mustikka­salsalla

1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (3)

Arvioi resepti tähdillä

Ladataan...
Ruis ja mustikka antavat perinteiselle lipeäkalalle modernia twistiä. Suussa sulava kala ja rapsakan hillomainen ruis-mustikkasalsa ovat ihana makupari, jolla kannattaa ilahduttaa lipeäkalan ystävää! Herkullisen lipeäkalareseptin suunnitteli Hätälälle Peggy Thomas Peggyn pieni punainen keittiö -ruokablogista.

Ainekset

1 pkt Hätälä Lipeäkalaa
10 g voita
2 palaa ruisleipää
8 pientä salottisipulia
1 dl kuivattua mustikkaa
2 dl pakaste mustikkaa
1 rkl punaviinietikkaa
1/2 tl suolaa
1/2 tl sokeria
1 tl tuoretta timjamia
1 rkl hunajaa
Mustapippuria oman maun mukaan
Koristele tuoreella timjamilla

Valmistus

Laita lipeäkala kannettomaan uunivuokaan nahkapuoli alaspäin. Kypsennä 175 asteessa noin 40 minuuttia, kunnes kalan sisälämpötila on 70 astetta.
Tee sillä aikaa ruis-mustikkasalsa. Kuutio ruisleipä pieniksi paloiksi. Kuori ja halkaise sipulit.
Paista sipuleita voissa pannulla pari minuuttia. Lisää ruiskuutiot ja mustikat sekaan. Jatka paistamista, kunnes mustikat lämpenevät kunnolla. Lisää punaviinietikka, suola, sokeri, mustapippuri ja hienonnettu timjami. Kiehauta salsa nopeasti, sekoita ja ota pannu levyltä.
Nosta kala varoen tarjoiluastiaan. Mausta suolalla ja pippurilla oman maun mukaan.
Annostele ruis-mustikkasalsa lipeäkalan päälle ja koristele timjamilla. Lorauta hunajaa salsan päälle.
Tarjoile esimerkiksi paistettujen punajuuriviipaleiden kanssa.

Kommentoi reseptiä

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *