Lipeäkala perinteiseen tapaan

Hätälä Oy

4 Annosta

Reseptiin käyvät kalalajit: Lipeakala

Paaruoka

Raaka-aineet:

1-1,5 kg Hätälän lipeäkalaa

200g pekonia

perunoita

herneitä

suolaa, mauste- tai valkopippuria

Valkokastike:

25g voita

25g vehnäjauhoja (n 1/2 dl)

1/2 l maitoa

Ohjeet:

Lipeäkalan valmistus:

Lämmitä uuni 175 asteeseen. Laita kala nahkapuoli alaspäin uuninkestävään vuokaan. Käytä paistomittaria: lipeäkala on kypsää, kun sen lämpötila on 70 °C. Kaada kypsästä kalasta vuokaan kerääntynyt liemi pois.

Valkokastikkeen valmistus: Sulata voi kattilassa, lisää jauhot ja maito. Sekoita kastike tasaiseksi, anna kiehua hiljalleen jatkuvasti sekoittaen noin 5 minuuttia kunnes kastike saostuu. Mausta lopuksi suolalla ja pippurilla.

Keitä perunat ja herneet. Paista pekoni rapasakaksi pannulla.

.

Mukava tietää:

Ennen vanhaan lipeäkalaa syötiin pitkin vuotta. Ruotsin Skoonessa on monissa kodeissa säilynyt tapa syödä lipeäkalaa myös Martin päivänä, pyhäinpäivänä ja pääsiäisenä. Myös muualla Ruotsissa ja Norjassa lipeäkalakausi jatkuu pyhäinpäivästä pitkälle uuden vuoden puolelle. Meilläkin yhä useammat ovat huomanneet, että lipeäkala on erinomaista ruokaa, jota voi tarjota muulloinkin kuin vain jouluna.

 

 

Video


Reseptiin liittyvät tuotteet

Suosittele

Lipeäkala perinteiseen tapaan

Hätälä Oy

4 Annosta

Reseptiin käyvät kalalajit: Lipeakala

Paaruoka

Raaka-aineet:

1-1,5 kg Hätälän lipeäkalaa

200g pekonia

perunoita

herneitä

suolaa, mauste- tai valkopippuria

Valkokastike:

25g voita

25g vehnäjauhoja (n 1/2 dl)

1/2 l maitoa

Ohjeet:

Lipeäkalan valmistus:

Lämmitä uuni 175 asteeseen. Laita kala nahkapuoli alaspäin uuninkestävään vuokaan. Käytä paistomittaria: lipeäkala on kypsää, kun sen lämpötila on 70 °C. Kaada kypsästä kalasta vuokaan kerääntynyt liemi pois.

Valkokastikkeen valmistus: Sulata voi kattilassa, lisää jauhot ja maito. Sekoita kastike tasaiseksi, anna kiehua hiljalleen jatkuvasti sekoittaen noin 5 minuuttia kunnes kastike saostuu. Mausta lopuksi suolalla ja pippurilla.

Keitä perunat ja herneet. Paista pekoni rapasakaksi pannulla.

.

Mukava tietää:

Ennen vanhaan lipeäkalaa syötiin pitkin vuotta. Ruotsin Skoonessa on monissa kodeissa säilynyt tapa syödä lipeäkalaa myös Martin päivänä, pyhäinpäivänä ja pääsiäisenä. Myös muualla Ruotsissa ja Norjassa lipeäkalakausi jatkuu pyhäinpäivästä pitkälle uuden vuoden puolelle. Meilläkin yhä useammat ovat huomanneet, että lipeäkala on erinomaista ruokaa, jota voi tarjota muulloinkin kuin vain jouluna.

 

 

Video


Reseptiin liittyvät tuotteet

Suosittele

Lipeäkala perinteiseen tapaan

Hätälä Oy

4 Annosta

Reseptiin käyvät kalalajit: Lipeakala

Paaruoka

Raaka-aineet:

1-1,5 kg Hätälän lipeäkalaa

200g pekonia

perunoita

herneitä

suolaa, mauste- tai valkopippuria

Valkokastike:

25g voita

25g vehnäjauhoja (n 1/2 dl)

1/2 l maitoa

Ohjeet:

Lipeäkalan valmistus:

Lämmitä uuni 175 asteeseen. Laita kala nahkapuoli alaspäin uuninkestävään vuokaan. Käytä paistomittaria: lipeäkala on kypsää, kun sen lämpötila on 70 °C. Kaada kypsästä kalasta vuokaan kerääntynyt liemi pois.

Valkokastikkeen valmistus: Sulata voi kattilassa, lisää jauhot ja maito. Sekoita kastike tasaiseksi, anna kiehua hiljalleen jatkuvasti sekoittaen noin 5 minuuttia kunnes kastike saostuu. Mausta lopuksi suolalla ja pippurilla.

Keitä perunat ja herneet. Paista pekoni rapasakaksi pannulla.

.

Mukava tietää:

Ennen vanhaan lipeäkalaa syötiin pitkin vuotta. Ruotsin Skoonessa on monissa kodeissa säilynyt tapa syödä lipeäkalaa myös Martin päivänä, pyhäinpäivänä ja pääsiäisenä. Myös muualla Ruotsissa ja Norjassa lipeäkalakausi jatkuu pyhäinpäivästä pitkälle uuden vuoden puolelle. Meilläkin yhä useammat ovat huomanneet, että lipeäkala on erinomaista ruokaa, jota voi tarjota muulloinkin kuin vain jouluna.

 

 

Video


Reseptiin liittyvät tuotteet

Suosittele