Lakritsilohta ja paahdettua kasvispaistosta | Reseptit | Hätälä

Lakritsilohta ja paahdettua kasvispaistosta

1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (0)

Arvioi resepti tähdillä

Ladataan...
Lakritsi ja lohi ovat yhdistelmä, joka kutkuttaa mukavasti makuhermoja. Lakritsijauhe antaa lohen pinnalle kauniin värin ja lakumaisen makuvivahteen peittämättä kuitenkaan lohen omaa makua. Lakritsilohen valmistat näppärästi paistinpannulla ja kun lisäät lautaselle sesongin kasviksia, täydellinen ateria – vaikkapa halloween-juhliin – on valmis. Hyytävän herkullisen lohireseptin on Hätälälle laatinut  Peggyn pieni punainen keittiö -ruokablogin Peggy Thomas.

Ainekset

Lakritsilohi
600 g Hätälän Lohifilee C-leikattu tai Hätälän kirjolohifilee
1 tl sormisuolaaa
2 tl raakalakritsijauhetta
1 rkl voita

Paahdettu kasvispaistos
500 g myskikurpitsaa
4 punajuurta
4 perunaa
2 rkl oliiviöljyä
1 rkl hunajaa
2 valkosipulinkynttä
2 oksaa timjamia
1 tl sormisuolaa
1/2 tl kurkumaa

Valmistus

Lakritsilohi

1. Sekoita suola ja lakritsijauhe keskenään.
2. Leikkaa lohifileestä noin 3–5 cm paksuisia paloja.
3. Leikkaa palojen keskelle syvä viilto nahkaan saakka, rikkomatta itse nahkaa.
4. Käännä palat medaljongin muotoon. Ripottele suola-lakritsaseos kalan pintaan.
5. Paista kala pannulla voissa molemmin puolin, kunnes kala saa kauniin pinnan.
6. Halutessasi voit sulattaa vielä lakritsia (esim. toffee) kalan päälle kastikkeeksi.

Paahdettu kasvispaistos

1. Kuori ja hienonna valkosipuli. Silppua timjami.
2. Sekoita oliiviöljy, hunaja, valkosipuli, timjami ja mausteet keskenään.
3. Kuori ja paloittele kurpitsa. Huuhtele perunat ja leikkaa veneiksi.
4. Huuhtele punajuuret, poista punajuuren kova kanta ja leikkaa lohkoiksi.
5. Sekoita marinadi ja kasvikset keskenään. Kaada uunivuokaan.
6. Kypsennä uunin keskitasolla 200 asteessa noin 25 minuuttia.
7. Ota paistos uunista, annostele lautaselle ja koristele halutessasi kurkumalla.

Kommentoi reseptiä

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *