Kylmäsavulohta ja parsaa hollandaise-kastikkeella

Kylmäsavulohta ja parsaa

1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (0)

Arvioi resepti tähdillä

Ladataan...
Lohi ja parsa – yhdistelmä, joka hurmaa herkkusuut taatusti! Parsan kanssa tarjoiltavia klassikko raaka-aineita ovat hollandaise-kastike sekä kylmäsavulohi tai parmankinkku. Hollandaisea voi maustaa sitrushedelmillä, kuten limellä tai veriappelsiinillä. Vaikka kastiketta on saatavilla valmiina kaupoista, sen tekeminen itse on vaivan arvoista. Tätä herkullista parsareseptiähän täytyy kokeilla! Katso myös helpon lohi-parsapannun ja keväisen parsa-loimulohipiirakan reseptit.

Ainekset

1 nippu parsaa, kuorittuna

2-3 rkl Oliiviöljyä

1 oksa rosmariinia

Suolaa, mustapippuria

150 g Hätälän kylmäsavulohta fileesiivuina tai kylmäsavukirjolohta fileesiivuina

Hollandaisekastike:

5 kpl keltuaista

250g voita (pehmeinä pieninä kuutioina)

½ dl valkoviinietikkaa

1,5dl valkoviiniä

1 kpl shalotti sipulia

1 kpl laakerinlehti

4-5 kpl maustepippuria

1rkl sitruunanmehua

Suolaa, mustapippuria

Valmistus

Tee ensin hollandaisekastike. Laita kattilaan etikka, viini, sipuli, laakerinlehti ja maustepippurit. Keitä seosta kasaan, niin että jäljelle jää noin 1/3 osa seoksesta, sen jälkeen siivilöi makuaineet pois. Erottele keltuaiset kulhoon ja lisää jäähtynyt seos keltuaisten joukkoon ja sekoita tasaiseksi. Kuumenna keltuaisseosta vesihauteessa koko ajan pohjasta ja reunoilta sekoittaen. Kypsennä seosta kunnes se on kuohkeaa ja paksua. Lisää kypsään massaan sulatettu voi ohuena nauhana kokoajan voimakkaasti sekoittaen. Mausta suolalla, sokerilla, pippurilla.

Grillaa parsat. Kuumenna grilli ja sekoita oliiviöljy, yrtit ja mausteet kulhossa. Kuori paksummat parsat ja pyöräytä mausteseoksessa. Grillaa parsaa noin 5 min. Kääri parsa kylmäsavulohen sisään. Kaada päälle hollandaisekastiketta.

Kommentit

  1. Annelie Kokkonen
    30.03.2022 klo 14:04

    Herkullista

  2. Annelie Kokkonen
    30.03.2022 klo 14:20

    Hollandaise kruunaa kaiken

Kommentoi reseptiä

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *