Juhlava lohipata | Reseptit | Hätälä Oy

Juhlava lohipata

1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (16)

Arvioi resepti tähdillä

Ladataan...
Juhlava lohipata on suunniteltu Hätälän 80-vuotisjuhlan kunniaksi, ja se on Peggyn pieni punainen keittiö -blogin Peggy Thomasin käsialaa. Täyteläinen kalaruoka on helppo valmistaa – pata on pöydässä alle puolessa tunnissa – ja se on parhaimmillaan koko perheen tai ystäväporukan kanssa nautittuna. Juhlavuutta ruokaan tuo lohipadan maistuva liemi, joka saa makunsa mm. tuoreista raaka-aineista sekä valkoviinistä. Katso resepti ja kokeile herkullista lohiruokaa vaikka viikonlopuksi!

Ainekset

n. 1 kg Hätälä Lohifilee tai kirjolohifilee
1 makea sipuli
1 yksikyntinen valkosipuli
1 punainen paprika
1 mieto punainen chili
1 rkl oliiviöljyä
500 g tomaattimurskaa
2 rkl tomaattipyrettä
400 g tomaattia
2 dl valkoviiniä (kuivaa)
1 tl suolaa
1/2 tl mustapippuria
1 rosmariinin oksa
1 rkl hienonnettua tuoretta persiljaa
1 rkl hienonnettua tuoretta timjamia

Valmistus

1. Kuori sipulit ja hienonna ne pieneksi. Kuutioi pestyt tomaatit.
2. Halkaise paprika ja chili. Poista niistä siemenet. Kuutio paprika, hienonna chili ja yrtit.
3. Kuumenna padassa/kattilassa öljy ja kuullota sipuli.
4. Lisää joukkoon valkosipuli, chili ja paprika. Sekoittele, kunnes paprikat pehmenevät.
5. Lisää sitten mausteet, yrtit, tomaattimurska, tomaattipyre, tomaatit ja valkoviini.
6. Hauduta kastiketta kannen alla noin 10 minuuttia.
7. Leikkaa lohifileestä reiluja paloja, ilman nahkaa. Lisää kalapalat liemeen ja sekoita.
8. Nosta kansi päälle ja hauduta keskilämmöllä noin 5 minuuttia, kunnes lohi on kypsää.
9. Koristele tuoreilla yrteillä ja tarjoile.

Kommentoi reseptiä

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *