Juhlava lohipata

Peggy Thomas / Peggyn pieni punainen keittiö

6 Annosta

Reseptiin käyvät kalalajit: Lohi

Raaka-aineet:

n. 1 kg Hätälä Lohifilee C-leikattu
1 makea sipuli
1 yksikyntinen valkosipuli
1 punainen paprika
1 mieto punainen chili
1 rkl oliiviöljyä
500 g tomaattimurskaa
2 rkl tomaattipyrettä
400 g tomaattia
2 dl valkoviiniä (kuivaa)
1 tl suolaa
1/2 tl mustapippuria
1 rosmariinin oksa
1 rkl hienonnettua tuoretta persiljaa
1 rkl hienonnettua tuoretta timjamia

Ohjeet:

1. Kuori sipulit ja hienonna ne pieneksi. Kuutioi pestyt tomaatit.

2. Halkaise paprika ja chili. Poista niistä siemenet. Kuutio paprika, hienonna chili ja yrtit.

3. Kuumenna padassa/kattilassa öljy ja kuullota sipuli.

4. Lisää joukkoon valkosipuli, chili ja paprika. Sekoittele, kunnes paprikat pehmenevät.

5. Lisää sitten mausteet, yrtit, tomaattimurska, tomaattipyre, tomaatit ja valkoviini.

6. Hauduta kastiketta kannen alla noin 10 minuuttia.

7. Leikkaa lohifileestä reiluja paloja, ilman nahkaa. Lisää kalapalat liemeen ja sekoita.

8. Nosta kansi päälle ja hauduta keskilämmöllä noin 5 minuuttia, kunnes lohi on kypsää.

9. Koristele tuoreilla yrteillä ja tarjoile.

Mukava tietää:

Juhlava lohipata on suunniteltu Hätälän 80-vuotisjuhlan kunniaksi. Täyteläinen ruoka on helppo valmistaa – pata on pöydässä alle puolessa tunnissa – ja se on parhaimmillaan koko perheen tai ystäväporukan kanssa nautittuna. Juhlavuutta tuo padan maistuva liemi, joka saa makunsa mm. tuoreista raaka-aineista sekä valkoviinistä.

Reseptiin liittyvät tuotteet

Suosittele

Juhlava lohipata

Peggy Thomas / Peggyn pieni punainen keittiö

6 Annosta

Reseptiin käyvät kalalajit: Lohi

Raaka-aineet:

n. 1 kg Hätälä Lohifilee C-leikattu
1 makea sipuli
1 yksikyntinen valkosipuli
1 punainen paprika
1 mieto punainen chili
1 rkl oliiviöljyä
500 g tomaattimurskaa
2 rkl tomaattipyrettä
400 g tomaattia
2 dl valkoviiniä (kuivaa)
1 tl suolaa
1/2 tl mustapippuria
1 rosmariinin oksa
1 rkl hienonnettua tuoretta persiljaa
1 rkl hienonnettua tuoretta timjamia

Ohjeet:

1. Kuori sipulit ja hienonna ne pieneksi. Kuutioi pestyt tomaatit.

2. Halkaise paprika ja chili. Poista niistä siemenet. Kuutio paprika, hienonna chili ja yrtit.

3. Kuumenna padassa/kattilassa öljy ja kuullota sipuli.

4. Lisää joukkoon valkosipuli, chili ja paprika. Sekoittele, kunnes paprikat pehmenevät.

5. Lisää sitten mausteet, yrtit, tomaattimurska, tomaattipyre, tomaatit ja valkoviini.

6. Hauduta kastiketta kannen alla noin 10 minuuttia.

7. Leikkaa lohifileestä reiluja paloja, ilman nahkaa. Lisää kalapalat liemeen ja sekoita.

8. Nosta kansi päälle ja hauduta keskilämmöllä noin 5 minuuttia, kunnes lohi on kypsää.

9. Koristele tuoreilla yrteillä ja tarjoile.

Mukava tietää:

Juhlava lohipata on suunniteltu Hätälän 80-vuotisjuhlan kunniaksi. Täyteläinen ruoka on helppo valmistaa – pata on pöydässä alle puolessa tunnissa – ja se on parhaimmillaan koko perheen tai ystäväporukan kanssa nautittuna. Juhlavuutta tuo padan maistuva liemi, joka saa makunsa mm. tuoreista raaka-aineista sekä valkoviinistä.

Reseptiin liittyvät tuotteet

Suosittele

Juhlava lohipata

Peggy Thomas / Peggyn pieni punainen keittiö

6 Annosta

Reseptiin käyvät kalalajit: Lohi

Raaka-aineet:

n. 1 kg Hätälä Lohifilee C-leikattu
1 makea sipuli
1 yksikyntinen valkosipuli
1 punainen paprika
1 mieto punainen chili
1 rkl oliiviöljyä
500 g tomaattimurskaa
2 rkl tomaattipyrettä
400 g tomaattia
2 dl valkoviiniä (kuivaa)
1 tl suolaa
1/2 tl mustapippuria
1 rosmariinin oksa
1 rkl hienonnettua tuoretta persiljaa
1 rkl hienonnettua tuoretta timjamia

Ohjeet:

1. Kuori sipulit ja hienonna ne pieneksi. Kuutioi pestyt tomaatit.

2. Halkaise paprika ja chili. Poista niistä siemenet. Kuutio paprika, hienonna chili ja yrtit.

3. Kuumenna padassa/kattilassa öljy ja kuullota sipuli.

4. Lisää joukkoon valkosipuli, chili ja paprika. Sekoittele, kunnes paprikat pehmenevät.

5. Lisää sitten mausteet, yrtit, tomaattimurska, tomaattipyre, tomaatit ja valkoviini.

6. Hauduta kastiketta kannen alla noin 10 minuuttia.

7. Leikkaa lohifileestä reiluja paloja, ilman nahkaa. Lisää kalapalat liemeen ja sekoita.

8. Nosta kansi päälle ja hauduta keskilämmöllä noin 5 minuuttia, kunnes lohi on kypsää.

9. Koristele tuoreilla yrteillä ja tarjoile.

Mukava tietää:

Juhlava lohipata on suunniteltu Hätälän 80-vuotisjuhlan kunniaksi. Täyteläinen ruoka on helppo valmistaa – pata on pöydässä alle puolessa tunnissa – ja se on parhaimmillaan koko perheen tai ystäväporukan kanssa nautittuna. Juhlavuutta tuo padan maistuva liemi, joka saa makunsa mm. tuoreista raaka-aineista sekä valkoviinistä.

Reseptiin liittyvät tuotteet

Suosittele