Haukea riisi-muna täytteellä

Lähde: Maakuntien kalaruoat, Jaakko Kolmonen ja Petri Kolmonen, Gummerus kirjapaino Oy, Jyväskylä 1995.

Reseptiin käyvät kalalajit: Hauki

Raaka-aineet:

1 1/2 kg hauki

1 dl purjosipulisilppua

2 dl kypsää riisiä

3 hienonnettua munaa

1/2 tl suolaa

200 g kylmäsavukirjolohi siivuja tai -lohisiivuja

6 pientä perunaa

5 porkkanaa lohkoina

2 dl seka- tai herkkusieniä

20 g rasvaa

1 - 2 dl valkoviiniä tai kermaa

Resepti:

Avaa suomustettu ja perattu hauki. Keitä munat. Sekoita purjo, riisi ja muna sekä mausta seos suolalla. Täytä kala. Peitä hauki kylmäsavustetulla kirjolohi- tai lohisiivuilla ja pane paistopussiin kuorittujen peruna- ja porkkanalohkojen sekä sienten kanssa. Lisää rasvaa kalan pinnalle ja nestettä pussin pohjalle. Sulje pussi. Tee ylöspäin osoittavaan kulmaan pieni reikä. Paista kalaa 40 minuuttia 190-asteisessa uunissa. Koristele kala tomaateilla, persiljalla ja tillillä. (Tarjoa saaristolaisleivän kanssa.)

Suosittele

Haukea riisi-muna täytteellä

Lähde: Maakuntien kalaruoat, Jaakko Kolmonen ja Petri Kolmonen, Gummerus kirjapaino Oy, Jyväskylä 1995.

Reseptiin käyvät kalalajit: Hauki

Raaka-aineet:

1 1/2 kg hauki

1 dl purjosipulisilppua

2 dl kypsää riisiä

3 hienonnettua munaa

1/2 tl suolaa

200 g kylmäsavukirjolohi siivuja tai -lohisiivuja

6 pientä perunaa

5 porkkanaa lohkoina

2 dl seka- tai herkkusieniä

20 g rasvaa

1 - 2 dl valkoviiniä tai kermaa

Resepti:

Avaa suomustettu ja perattu hauki. Keitä munat. Sekoita purjo, riisi ja muna sekä mausta seos suolalla. Täytä kala. Peitä hauki kylmäsavustetulla kirjolohi- tai lohisiivuilla ja pane paistopussiin kuorittujen peruna- ja porkkanalohkojen sekä sienten kanssa. Lisää rasvaa kalan pinnalle ja nestettä pussin pohjalle. Sulje pussi. Tee ylöspäin osoittavaan kulmaan pieni reikä. Paista kalaa 40 minuuttia 190-asteisessa uunissa. Koristele kala tomaateilla, persiljalla ja tillillä. (Tarjoa saaristolaisleivän kanssa.)

Suosittele

Haukea riisi-muna täytteellä

Lähde: Maakuntien kalaruoat, Jaakko Kolmonen ja Petri Kolmonen, Gummerus kirjapaino Oy, Jyväskylä 1995.

Reseptiin käyvät kalalajit: Hauki

Raaka-aineet:

1 1/2 kg hauki

1 dl purjosipulisilppua

2 dl kypsää riisiä

3 hienonnettua munaa

1/2 tl suolaa

200 g kylmäsavukirjolohi siivuja tai -lohisiivuja

6 pientä perunaa

5 porkkanaa lohkoina

2 dl seka- tai herkkusieniä

20 g rasvaa

1 - 2 dl valkoviiniä tai kermaa

Resepti:

Avaa suomustettu ja perattu hauki. Keitä munat. Sekoita purjo, riisi ja muna sekä mausta seos suolalla. Täytä kala. Peitä hauki kylmäsavustetulla kirjolohi- tai lohisiivuilla ja pane paistopussiin kuorittujen peruna- ja porkkanalohkojen sekä sienten kanssa. Lisää rasvaa kalan pinnalle ja nestettä pussin pohjalle. Sulje pussi. Tee ylöspäin osoittavaan kulmaan pieni reikä. Paista kalaa 40 minuuttia 190-asteisessa uunissa. Koristele kala tomaateilla, persiljalla ja tillillä. (Tarjoa saaristolaisleivän kanssa.)

Suosittele