Kahden kalan kalakeitto | Reseptit | Hätälä Oy

Hätälän kahden kalan keitto

1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (2)

Arvioi resepti tähdillä

Ladataan...
Kahden kalan keitto koostuu nimensä mukaisesti kahdesta hyvin erilaisesta kalasta. Lohi on rasvainen kala ja kestää hyvin keittämistä. Turska sen sijaan on hyvin vähärasvainen, paljon proteiinia sisältävä kala, joka on hyvin haurasta. Tämän vuoksi keitä turskaa vähemmän aikaa ja käsittele sitä varoen. Lohen sijasta voit käyttää keiton toisena kalana kirjolohta. Kokeile herkullista kalakeittoreseptiä!

Ainekset

400 g Hätälän lohifileetä tai kirjolohifileetä

300 g Hätälän MSC-turskafileetä

6-8 perunaa

2 porkkanaa

50g voita

1 sipuli

1 l vettä

10 kpl maustepippureita (tai vaihtoehtoisesti 20 rosépippuria, jos haluat tehdä keitosta modernimman version)

1 laakerinlehti

2 dl kermaa

1/2 dl tilliä

2-3 tl suolaa

Valmistus

Pese, kuori ja paloittele perunat ja viipaloi porkkanat. Kuori ja paloittele sipuli. Kuutioi lohi- ja turskaselkäfilee. Laita voi kattilaan sulamaan ja kuullota siinä sipulipalat. Lisää vesi, suola 2tl, maustepippurit ja laakerinlehti sekä porkkanat. Keitä hetken aikaa n. 5 min ja lisää perunat kiehuvaan keittoon. Keitä miedolla lämmöllä kunnes porkkanat/peruna lähes kypsiä n. 10-15 min. Lisää kerma ja lohikuutiot. Lisää hieman myöhemmin turskakuutiot. Hauduta miedolla lämmöllä, kunnes kala on kypsää elin noin 5 min. Maista ja lisää suolaa tarvittaessa. Lisää kypsään keittoon tilli ja tarjoa ruisleivän tai rieskan kera.

Kommentoi reseptiä

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *