Gratinoitua lipeäkalaa tomaatti-äyriäis-kastikkeella

4 Annosta

Reseptiin käyvät kalalajit: Lipeakala

Raaka-aineet:

0,8kg Hätälän lipeäkalaa ja 1,5 tl suolaa.

Kastike:

1 kpl valkosipulin kynttä

2 kpl tomaatteja

puolikas pieni fenkoli

2 rkl tomaattipyreetä

1/2 pussia sahramia

6 dl vettä

1,5 rkl hummerifondia

1 rkl voita

1/2 dl kermaa

2 tl vaaleaa kastikesuurusta

Kuorrutus:

1/2 prk (100g) maustamatonta tuorejuustoa

1/2 dl mustia, kivettömiä oliiveja

puolikas valkosipulinkyntsi

LISUKKEET

Appelsiiniporkkanat:

2 dl Appelsiinimehua, 3 kpl Valkosipulin kynttä, 1,5 dl Oliiviöljyä, 1 kpl Laakerinlehteä, pieni pala tuoretta inkivääriä, 10 kpl Kokonaista mustapippuria

Sitruunaperunaterriini:

600g Jauhoista perunaa, 3 kpl Kananmunan keltuaista, 60 g Voita, 1 tl Suolaa, Muskottia jauhettuna, ½ kpl Sitruunan mehua

Ohjeet:

Valmista lipeäkala uunissa ( Lipeäkalan valmistus ) ja leikkaa kypsä kala neljään annospalaan. Kuori ja pilko valkosipuli, lohko tomaatti ja fenkoli. Kuullota valkosipuli, tomaatti ja fenkoli oliiviöljyssä. Lisää tomaattipyree sekä sahrami ja sekoita. Lisää lopuksi vesi ja hummerifondi. Anna liemen kiehua kokoon n. 1/3. Siiviöi liemi, lisää voi, ripottele kastikesuuruste ja keitä hiljalleen muutama minuutti.

Pilko oliivi ja valkosipuli pieneksi ja sekoita tuorejuuston joukkoon. Valuta kypsennetyistä kaloista neste pois. Levitä tasaisesti oliivi-tuorejuustoa kalapalojen päälle ja gratinoi uunissa 220 asteessa n. 5-8 minuuttia, kunnes pinta saa väriä. Kuumenna tomaatti-äyriäiskastike, lisää kerma ja tarkista maku. Nosta gratinoidut kalapalat lautasille ja annostele kastike niiden ympärille. Lisukkeeksi appelsiini-porkkanoita ja sitruuna-perunaterriiniä.

Porkkanat: Kuori ja paloittele porkkanat sopivan kokoisiksi paloiksi. Lado porkkanat, murskatut valkosipulin kynnet ja muut aineet kattilaan ja keitä miedolla lämmöllä porkkanoiden koosta riippuen 6-10 minuuttia.

 

Sitruunaperunaterriini: Keitä kuoritut perunat kypsiksi. Kaada vesi pois. Survo perunat ja lisää voi. Mausta suolalla ja, anna jäähtyä vähän. Sekoita keltuaiset ja sitruunamehu joukkoon. Voitele noin yhden litran vetoinen suorakaiteen muotoinen uunivuoka ja vuoraa pinta korppujauhoilla tai mannaryyneillä. Painele perunasose kevyesti vuokaan ja paista uunissa, 180 asteen lämmössä 25–30 minuuttia. Anna soseen jäähtyä, eli tämän voi valmistaa hyvissä ajoin, esim. edellisenä päivänä tai jos todella pitää reseptistä, voi terriiniä valmistaa pakastimeen valmiina annospaloina. Kumoa jäähtynyt terriini leikkuulaudalle ja leikkaa noin 2 cm paksuja viipaleita, jotka paistetaan kuumalla pannulla voissa.

 

Mukava tietää:

Hätälän lipeäkala - nimeään modernimpi. Tuunaa perinneruoka uuteen kuosiin gratinoimalla lipeäkala!

Reseptiin liittyvät tuotteet

Suosittele

Gratinoitua lipeäkalaa tomaatti-äyriäis-kastikkeella

4 Annosta

Reseptiin käyvät kalalajit: Lipeakala

Raaka-aineet:

0,8kg Hätälän lipeäkalaa ja 1,5 tl suolaa.

Kastike:

1 kpl valkosipulin kynttä

2 kpl tomaatteja

puolikas pieni fenkoli

2 rkl tomaattipyreetä

1/2 pussia sahramia

6 dl vettä

1,5 rkl hummerifondia

1 rkl voita

1/2 dl kermaa

2 tl vaaleaa kastikesuurusta

Kuorrutus:

1/2 prk (100g) maustamatonta tuorejuustoa

1/2 dl mustia, kivettömiä oliiveja

puolikas valkosipulinkyntsi

LISUKKEET

Appelsiiniporkkanat:

2 dl Appelsiinimehua, 3 kpl Valkosipulin kynttä, 1,5 dl Oliiviöljyä, 1 kpl Laakerinlehteä, pieni pala tuoretta inkivääriä, 10 kpl Kokonaista mustapippuria

Sitruunaperunaterriini:

600g Jauhoista perunaa, 3 kpl Kananmunan keltuaista, 60 g Voita, 1 tl Suolaa, Muskottia jauhettuna, ½ kpl Sitruunan mehua

Ohjeet:

Valmista lipeäkala uunissa ( Lipeäkalan valmistus ) ja leikkaa kypsä kala neljään annospalaan. Kuori ja pilko valkosipuli, lohko tomaatti ja fenkoli. Kuullota valkosipuli, tomaatti ja fenkoli oliiviöljyssä. Lisää tomaattipyree sekä sahrami ja sekoita. Lisää lopuksi vesi ja hummerifondi. Anna liemen kiehua kokoon n. 1/3. Siiviöi liemi, lisää voi, ripottele kastikesuuruste ja keitä hiljalleen muutama minuutti.

Pilko oliivi ja valkosipuli pieneksi ja sekoita tuorejuuston joukkoon. Valuta kypsennetyistä kaloista neste pois. Levitä tasaisesti oliivi-tuorejuustoa kalapalojen päälle ja gratinoi uunissa 220 asteessa n. 5-8 minuuttia, kunnes pinta saa väriä. Kuumenna tomaatti-äyriäiskastike, lisää kerma ja tarkista maku. Nosta gratinoidut kalapalat lautasille ja annostele kastike niiden ympärille. Lisukkeeksi appelsiini-porkkanoita ja sitruuna-perunaterriiniä.

Porkkanat: Kuori ja paloittele porkkanat sopivan kokoisiksi paloiksi. Lado porkkanat, murskatut valkosipulin kynnet ja muut aineet kattilaan ja keitä miedolla lämmöllä porkkanoiden koosta riippuen 6-10 minuuttia.

 

Sitruunaperunaterriini: Keitä kuoritut perunat kypsiksi. Kaada vesi pois. Survo perunat ja lisää voi. Mausta suolalla ja, anna jäähtyä vähän. Sekoita keltuaiset ja sitruunamehu joukkoon. Voitele noin yhden litran vetoinen suorakaiteen muotoinen uunivuoka ja vuoraa pinta korppujauhoilla tai mannaryyneillä. Painele perunasose kevyesti vuokaan ja paista uunissa, 180 asteen lämmössä 25–30 minuuttia. Anna soseen jäähtyä, eli tämän voi valmistaa hyvissä ajoin, esim. edellisenä päivänä tai jos todella pitää reseptistä, voi terriiniä valmistaa pakastimeen valmiina annospaloina. Kumoa jäähtynyt terriini leikkuulaudalle ja leikkaa noin 2 cm paksuja viipaleita, jotka paistetaan kuumalla pannulla voissa.

 

Mukava tietää:

Hätälän lipeäkala - nimeään modernimpi. Tuunaa perinneruoka uuteen kuosiin gratinoimalla lipeäkala!

Reseptiin liittyvät tuotteet

Suosittele

Gratinoitua lipeäkalaa tomaatti-äyriäis-kastikkeella

4 Annosta

Reseptiin käyvät kalalajit: Lipeakala

Raaka-aineet:

0,8kg Hätälän lipeäkalaa ja 1,5 tl suolaa.

Kastike:

1 kpl valkosipulin kynttä

2 kpl tomaatteja

puolikas pieni fenkoli

2 rkl tomaattipyreetä

1/2 pussia sahramia

6 dl vettä

1,5 rkl hummerifondia

1 rkl voita

1/2 dl kermaa

2 tl vaaleaa kastikesuurusta

Kuorrutus:

1/2 prk (100g) maustamatonta tuorejuustoa

1/2 dl mustia, kivettömiä oliiveja

puolikas valkosipulinkyntsi

LISUKKEET

Appelsiiniporkkanat:

2 dl Appelsiinimehua, 3 kpl Valkosipulin kynttä, 1,5 dl Oliiviöljyä, 1 kpl Laakerinlehteä, pieni pala tuoretta inkivääriä, 10 kpl Kokonaista mustapippuria

Sitruunaperunaterriini:

600g Jauhoista perunaa, 3 kpl Kananmunan keltuaista, 60 g Voita, 1 tl Suolaa, Muskottia jauhettuna, ½ kpl Sitruunan mehua

Ohjeet:

Valmista lipeäkala uunissa ( Lipeäkalan valmistus ) ja leikkaa kypsä kala neljään annospalaan. Kuori ja pilko valkosipuli, lohko tomaatti ja fenkoli. Kuullota valkosipuli, tomaatti ja fenkoli oliiviöljyssä. Lisää tomaattipyree sekä sahrami ja sekoita. Lisää lopuksi vesi ja hummerifondi. Anna liemen kiehua kokoon n. 1/3. Siiviöi liemi, lisää voi, ripottele kastikesuuruste ja keitä hiljalleen muutama minuutti.

Pilko oliivi ja valkosipuli pieneksi ja sekoita tuorejuuston joukkoon. Valuta kypsennetyistä kaloista neste pois. Levitä tasaisesti oliivi-tuorejuustoa kalapalojen päälle ja gratinoi uunissa 220 asteessa n. 5-8 minuuttia, kunnes pinta saa väriä. Kuumenna tomaatti-äyriäiskastike, lisää kerma ja tarkista maku. Nosta gratinoidut kalapalat lautasille ja annostele kastike niiden ympärille. Lisukkeeksi appelsiini-porkkanoita ja sitruuna-perunaterriiniä.

Porkkanat: Kuori ja paloittele porkkanat sopivan kokoisiksi paloiksi. Lado porkkanat, murskatut valkosipulin kynnet ja muut aineet kattilaan ja keitä miedolla lämmöllä porkkanoiden koosta riippuen 6-10 minuuttia.

 

Sitruunaperunaterriini: Keitä kuoritut perunat kypsiksi. Kaada vesi pois. Survo perunat ja lisää voi. Mausta suolalla ja, anna jäähtyä vähän. Sekoita keltuaiset ja sitruunamehu joukkoon. Voitele noin yhden litran vetoinen suorakaiteen muotoinen uunivuoka ja vuoraa pinta korppujauhoilla tai mannaryyneillä. Painele perunasose kevyesti vuokaan ja paista uunissa, 180 asteen lämmössä 25–30 minuuttia. Anna soseen jäähtyä, eli tämän voi valmistaa hyvissä ajoin, esim. edellisenä päivänä tai jos todella pitää reseptistä, voi terriiniä valmistaa pakastimeen valmiina annospaloina. Kumoa jäähtynyt terriini leikkuulaudalle ja leikkaa noin 2 cm paksuja viipaleita, jotka paistetaan kuumalla pannulla voissa.

 

Mukava tietää:

Hätälän lipeäkala - nimeään modernimpi. Tuunaa perinneruoka uuteen kuosiin gratinoimalla lipeäkala!

Reseptiin liittyvät tuotteet

Suosittele