Graavilohi - Mätipiirakka

Mikko Karvonen Kuva: Merja Ruotsalainen

6 Annosta

35 minuuttia

Reseptiin käyvät kalalajit: Lohi, Kirjolohi, Madit

Raaka-aineet:

Taikina

2½ dl Leipäjauhosekoitusta, esim. sämpyläjauhoseosta

100 g Voita

½ tl Suolaa

1½-2 tl Kylmää vettä

Täyte

100 g Kirjolohen tai siian mätiä

2 dl Kermaa

½ kpl Sitruunan mehua

3 kpl Kananmunaa

1 tl Sinappia

100 g Graavia kalaa siivutettuna

Tilliä

Valkopippuria

Ohjeet:

Nypi huoneen lämpöinen voi jauhojen ja suolan joukkoon sekä lisää vesi. Sekoita taikina tasaiseksi ja painele pyöreään noin 25 cm halkaisijaltaan olevaan vuokaan. Esipaista piirakkapohjaa noin 10 minuuttia 200 asteessa.

Sekoita pohjan paiston aikana täyte, johon tulee mäti, kerma, sinappi, kananmunat, sitruunamehu. Kun pohja on kypsynyt, kaada seos vuokaan ja levittele graavikala viipaleet pinnalle. Paista edeleen noin 15 minuuttia, kunnes täyte on hyytynyt.

Anna jäähtyä ja leikkaa piirakasta annospaloja ja tarjoile raikkaan vihreä salaatin kera, huoneen lämpöisenä tai uunissa hieman lämmitettynä

Mukava tietää:

Graavilohi-mätipiirakka toimii ilman mätiäkin, mutta mädit tuovat graavilohipiirakalle maun lisäksi arvokkuuta juhlapöytään.

Suosittele

Graavilohi - Mätipiirakka

Mikko Karvonen Kuva: Merja Ruotsalainen

6 Annosta

35 minuuttia

Reseptiin käyvät kalalajit: Lohi, Kirjolohi, Madit

Raaka-aineet:

Taikina

2½ dl Leipäjauhosekoitusta, esim. sämpyläjauhoseosta

100 g Voita

½ tl Suolaa

1½-2 tl Kylmää vettä

Täyte

100 g Kirjolohen tai siian mätiä

2 dl Kermaa

½ kpl Sitruunan mehua

3 kpl Kananmunaa

1 tl Sinappia

100 g Graavia kalaa siivutettuna

Tilliä

Valkopippuria

Ohjeet:

Nypi huoneen lämpöinen voi jauhojen ja suolan joukkoon sekä lisää vesi. Sekoita taikina tasaiseksi ja painele pyöreään noin 25 cm halkaisijaltaan olevaan vuokaan. Esipaista piirakkapohjaa noin 10 minuuttia 200 asteessa.

Sekoita pohjan paiston aikana täyte, johon tulee mäti, kerma, sinappi, kananmunat, sitruunamehu. Kun pohja on kypsynyt, kaada seos vuokaan ja levittele graavikala viipaleet pinnalle. Paista edeleen noin 15 minuuttia, kunnes täyte on hyytynyt.

Anna jäähtyä ja leikkaa piirakasta annospaloja ja tarjoile raikkaan vihreä salaatin kera, huoneen lämpöisenä tai uunissa hieman lämmitettynä

Mukava tietää:

Graavilohi-mätipiirakka toimii ilman mätiäkin, mutta mädit tuovat graavilohipiirakalle maun lisäksi arvokkuuta juhlapöytään.

Suosittele

Graavilohi - Mätipiirakka

Mikko Karvonen Kuva: Merja Ruotsalainen

6 Annosta

35 minuuttia

Reseptiin käyvät kalalajit: Lohi, Kirjolohi, Madit

Raaka-aineet:

Taikina

2½ dl Leipäjauhosekoitusta, esim. sämpyläjauhoseosta

100 g Voita

½ tl Suolaa

1½-2 tl Kylmää vettä

Täyte

100 g Kirjolohen tai siian mätiä

2 dl Kermaa

½ kpl Sitruunan mehua

3 kpl Kananmunaa

1 tl Sinappia

100 g Graavia kalaa siivutettuna

Tilliä

Valkopippuria

Ohjeet:

Nypi huoneen lämpöinen voi jauhojen ja suolan joukkoon sekä lisää vesi. Sekoita taikina tasaiseksi ja painele pyöreään noin 25 cm halkaisijaltaan olevaan vuokaan. Esipaista piirakkapohjaa noin 10 minuuttia 200 asteessa.

Sekoita pohjan paiston aikana täyte, johon tulee mäti, kerma, sinappi, kananmunat, sitruunamehu. Kun pohja on kypsynyt, kaada seos vuokaan ja levittele graavikala viipaleet pinnalle. Paista edeleen noin 15 minuuttia, kunnes täyte on hyytynyt.

Anna jäähtyä ja leikkaa piirakasta annospaloja ja tarjoile raikkaan vihreä salaatin kera, huoneen lämpöisenä tai uunissa hieman lämmitettynä

Mukava tietää:

Graavilohi-mätipiirakka toimii ilman mätiäkin, mutta mädit tuovat graavilohipiirakalle maun lisäksi arvokkuuta juhlapöytään.

Suosittele