Mikko Karvonen Kuva: Merja Ruotsalainen
6 Annosta
35 minuuttia
Reseptiin käyvät kalalajit: Lohi, Kirjolohi, Madit
Taikina
2½ dl Leipäjauhosekoitusta, esim. sämpyläjauhoseosta
100 g Voita
½ tl Suolaa
1½-2 tl Kylmää vettä
Täyte
100 g Kirjolohen tai siian mätiä
2 dl Kermaa
½ kpl Sitruunan mehua
3 kpl Kananmunaa
1 tl Sinappia
100 g Graavia kalaa siivutettuna
Tilliä
Valkopippuria
Nypi huoneen lämpöinen voi jauhojen ja suolan joukkoon sekä lisää vesi. Sekoita taikina tasaiseksi ja painele pyöreään noin 25 cm halkaisijaltaan olevaan vuokaan. Esipaista piirakkapohjaa noin 10 minuuttia 200 asteessa.
Sekoita pohjan paiston aikana täyte, johon tulee mäti, kerma, sinappi, kananmunat, sitruunamehu. Kun pohja on kypsynyt, kaada seos vuokaan ja levittele graavikala viipaleet pinnalle. Paista edeleen noin 15 minuuttia, kunnes täyte on hyytynyt.
Anna jäähtyä ja leikkaa piirakasta annospaloja ja tarjoile raikkaan vihreä salaatin kera, huoneen lämpöisenä tai uunissa hieman lämmitettynä
Graavilohi-mätipiirakka toimii ilman mätiäkin, mutta mädit tuovat graavilohipiirakalle maun lisäksi arvokkuuta juhlapöytään.
Mikko Karvonen Kuva: Merja Ruotsalainen
6 Annosta
35 minuuttia
Reseptiin käyvät kalalajit: Lohi, Kirjolohi, Madit
Taikina
2½ dl Leipäjauhosekoitusta, esim. sämpyläjauhoseosta
100 g Voita
½ tl Suolaa
1½-2 tl Kylmää vettä
Täyte
100 g Kirjolohen tai siian mätiä
2 dl Kermaa
½ kpl Sitruunan mehua
3 kpl Kananmunaa
1 tl Sinappia
100 g Graavia kalaa siivutettuna
Tilliä
Valkopippuria
Nypi huoneen lämpöinen voi jauhojen ja suolan joukkoon sekä lisää vesi. Sekoita taikina tasaiseksi ja painele pyöreään noin 25 cm halkaisijaltaan olevaan vuokaan. Esipaista piirakkapohjaa noin 10 minuuttia 200 asteessa.
Sekoita pohjan paiston aikana täyte, johon tulee mäti, kerma, sinappi, kananmunat, sitruunamehu. Kun pohja on kypsynyt, kaada seos vuokaan ja levittele graavikala viipaleet pinnalle. Paista edeleen noin 15 minuuttia, kunnes täyte on hyytynyt.
Anna jäähtyä ja leikkaa piirakasta annospaloja ja tarjoile raikkaan vihreä salaatin kera, huoneen lämpöisenä tai uunissa hieman lämmitettynä
Graavilohi-mätipiirakka toimii ilman mätiäkin, mutta mädit tuovat graavilohipiirakalle maun lisäksi arvokkuuta juhlapöytään.
Mikko Karvonen Kuva: Merja Ruotsalainen
6 Annosta
35 minuuttia
Reseptiin käyvät kalalajit: Lohi, Kirjolohi, Madit
Taikina
2½ dl Leipäjauhosekoitusta, esim. sämpyläjauhoseosta
100 g Voita
½ tl Suolaa
1½-2 tl Kylmää vettä
Täyte
100 g Kirjolohen tai siian mätiä
2 dl Kermaa
½ kpl Sitruunan mehua
3 kpl Kananmunaa
1 tl Sinappia
100 g Graavia kalaa siivutettuna
Tilliä
Valkopippuria
Nypi huoneen lämpöinen voi jauhojen ja suolan joukkoon sekä lisää vesi. Sekoita taikina tasaiseksi ja painele pyöreään noin 25 cm halkaisijaltaan olevaan vuokaan. Esipaista piirakkapohjaa noin 10 minuuttia 200 asteessa.
Sekoita pohjan paiston aikana täyte, johon tulee mäti, kerma, sinappi, kananmunat, sitruunamehu. Kun pohja on kypsynyt, kaada seos vuokaan ja levittele graavikala viipaleet pinnalle. Paista edeleen noin 15 minuuttia, kunnes täyte on hyytynyt.
Anna jäähtyä ja leikkaa piirakasta annospaloja ja tarjoile raikkaan vihreä salaatin kera, huoneen lämpöisenä tai uunissa hieman lämmitettynä
Graavilohi-mätipiirakka toimii ilman mätiäkin, mutta mädit tuovat graavilohipiirakalle maun lisäksi arvokkuuta juhlapöytään.