Flatbread pizza | Reseptit | Hätälä Oy

Flatbread pizza grillatulla lohella

1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (0)

Arvioi resepti tähdillä

Ladataan...
Flatbread on herkullinen ja rapeaa leipä, jonka valmistat grillissä muutamassa minuutissa. Kesäkeittiössä valmistuu myös flatbread pizzan täytteeksi grillattua lohta tai kirjolohta. Lopputulos: se on kesäisen herkullinen kalaruoka! Kalareseptin on Hätälälle suunnitellut Ruokamies Joonas Hämäläinen. Katso lisää ohjeita kalan grillaamiseen ja herkulliset grillireseptit kalalle teemasivultamme.

Ainekset

Flatbread:

300 g turkkilaista jogurttia

5 dl vehnäjauhoja

3 tl leivinjauhetta

1 ½ tl suolaa

(vettä)

Grillattu lohi:

400 g Hätälän lohifileetä tai kirjolohifileetä

merisuolaa

Tillicreme fraiche:

1 prk ranskankermaa

½ grillattu sitruuna

kourallinen tilliä

suolaa ja mustapippuria

Lisäksi:

Rucolaa ja hienonnettua ruohosipulia

Valmistus

Flatbread:

Sekoita leivinjauhe ja suola jauhoihin. Lisää jauhojen joukkoon jogurtti ja sekoita hyvin. Lisää tarvittaessa tilkka vettä, jos koostumus on liian kuiva. Vaivaa taikinaa pöydällä, kunnes se on tasaista. Ylimääräistä vaivaamista ei tarvita! Leikkaa taikina 4 osaan ja pyörittele palloiksi. Kaulitse taikinapallot ohuiksi leiviksi ja grillaa pari minuuttia puoleltaan.

Grillattu lohi:

Pyyhi lohifilee kuivaksi ja mausta suolalla molemmin puolin. Anna maustua 15 minuuttia ennen grillaamista. Grillaa nahkapuoli alaspäin keskilämmöllä 5-10 minuuttia, kunnes lohi alkaa kypsyä myös reunoilta. Käännä ja grillaa vielä muutaman minuutin ajan haluttuun kypsyyteen. Lohi on parhaimmillaan, kun se on sisältä vielä hieman punertava. Anna vetäytyä hetki ja revi lohi syynsuuntaisesti lautasella. Tarkista maku ja mausta tarvittaessa suolalla.

Tillicreme fraiche:

Grillaa sitruunanpuolikas leikkauspinta alaspäin kuumassa grillissä, kunnes sitruuna on pehmennyt. Hienonna tilli ja sekoita ranskankerman joukkoon. Purista sekaan grillatun sitruunan mehu ja mausta suolalla sekä mustapippurilla.

Kommentoi reseptiä

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *