Blinit

Resepti kirjasta: Larousse Gastronomique

Reseptiin käyvät kalalajit: Lohi

Ohjeet:

Blinis à la française

Sekoita 20 grammaa tuoretta hiivaa ja 50 grammaa siivilöityjä jauhoja ½ litraan käden lämpöistä maitoa. Jätä kohoamaan noin 20 minuutiksi lämpimään paikaan.

Sitten sekoita joukkoon 250 grammaa siivilöityjä jauhoja, 4 keltuaista, 3 desilitraa käden lämpöistä maitoa ja runsas hyppysellinen suolaa. Sekoita raaka-aineet hyvin, mutta älä anna taikinan sitkostua. Lopuksi lisää joukkoon neljästä valkuaisesta kovaksi vatkattu vaahto ja 1 desilitra kermavaahtoa.

Jätä taikina lepäämään tunniksi ja paista sitten blinit molemmin puolin.

Mukava tietää:

Vuosisatoja vanha venäläinen perinneherkku blinti ovat erityisesti syksyllä, mätiaikaan suurta herkkua.

Suosittele

Blinit

Resepti kirjasta: Larousse Gastronomique

Reseptiin käyvät kalalajit: Lohi

Ohjeet:

Blinis à la française

Sekoita 20 grammaa tuoretta hiivaa ja 50 grammaa siivilöityjä jauhoja ½ litraan käden lämpöistä maitoa. Jätä kohoamaan noin 20 minuutiksi lämpimään paikaan.

Sitten sekoita joukkoon 250 grammaa siivilöityjä jauhoja, 4 keltuaista, 3 desilitraa käden lämpöistä maitoa ja runsas hyppysellinen suolaa. Sekoita raaka-aineet hyvin, mutta älä anna taikinan sitkostua. Lopuksi lisää joukkoon neljästä valkuaisesta kovaksi vatkattu vaahto ja 1 desilitra kermavaahtoa.

Jätä taikina lepäämään tunniksi ja paista sitten blinit molemmin puolin.

Mukava tietää:

Vuosisatoja vanha venäläinen perinneherkku blinti ovat erityisesti syksyllä, mätiaikaan suurta herkkua.

Suosittele

Blinit

Resepti kirjasta: Larousse Gastronomique

Reseptiin käyvät kalalajit: Lohi

Ohjeet:

Blinis à la française

Sekoita 20 grammaa tuoretta hiivaa ja 50 grammaa siivilöityjä jauhoja ½ litraan käden lämpöistä maitoa. Jätä kohoamaan noin 20 minuutiksi lämpimään paikaan.

Sitten sekoita joukkoon 250 grammaa siivilöityjä jauhoja, 4 keltuaista, 3 desilitraa käden lämpöistä maitoa ja runsas hyppysellinen suolaa. Sekoita raaka-aineet hyvin, mutta älä anna taikinan sitkostua. Lopuksi lisää joukkoon neljästä valkuaisesta kovaksi vatkattu vaahto ja 1 desilitra kermavaahtoa.

Jätä taikina lepäämään tunniksi ja paista sitten blinit molemmin puolin.

Mukava tietää:

Vuosisatoja vanha venäläinen perinneherkku blinti ovat erityisesti syksyllä, mätiaikaan suurta herkkua.

Suosittele