Ahvenkeitto

Mikko Karvonen

4 Annosta

20 minuuttia

Reseptiin käyvät kalalajit: Ahven, Kuha

Paaruoka

Raaka-aineet:

1 rkl Voita

½ kpl Sipulia

½ l Kalalientä  

250 g Perunaa (kiinteä)

1 kpl Porkkanaa

10 kpl Kokonaista pippuria

1 kpl Laakerinlehteä

n.300 g Ahvenfileetä

 2 dl Kermaa

Tilliä koristeeksi

Ohjeet:

Sulata voi kattilassa ja kuullota pilkottu sipuli. Lisää kalaliemi ja paloitellut perunat ja porkkanat, laakerinlehti ja pippurit. Keitä kunnes juurekset ovat kypsiä ja lisää kuutioidut ahvenpalaset tai jos fileet ovat pieniä, niin ne voi kääriä rullalle ja lisätä keittoon sellaisenaan. Älä keitä enää, vaan anna kalan kypsyä kuumassa liemessä ja lisää lopuksi kerma.

Herkuttelijat vielä voivat täydentää makua nokareella voita. Koristele tillillä.

Kermana käytän mielelläni oikeaa, aitoa kermaa, näin saan tuotteisiin aidon maun. Tarjoile tuoreen ruisleivän kera.

Mukava tietää:

Ahven on Suomen yleisin kalalaji ja se on hyvin maukas. Ahvenkeiton ja kaikkien kalakeittojen salaisuus on itse tehdyssä kalaliemessä. Kalalientä voi tehdä isomman erän kerralla ja pakastaa tulevia keittoja varten.

Reseptiin liittyvät tuotteet

Suosittele

Ahvenkeitto

Mikko Karvonen

4 Annosta

20 minuuttia

Reseptiin käyvät kalalajit: Ahven, Kuha

Paaruoka

Raaka-aineet:

1 rkl Voita

½ kpl Sipulia

½ l Kalalientä  

250 g Perunaa (kiinteä)

1 kpl Porkkanaa

10 kpl Kokonaista pippuria

1 kpl Laakerinlehteä

n.300 g Ahvenfileetä

 2 dl Kermaa

Tilliä koristeeksi

Ohjeet:

Sulata voi kattilassa ja kuullota pilkottu sipuli. Lisää kalaliemi ja paloitellut perunat ja porkkanat, laakerinlehti ja pippurit. Keitä kunnes juurekset ovat kypsiä ja lisää kuutioidut ahvenpalaset tai jos fileet ovat pieniä, niin ne voi kääriä rullalle ja lisätä keittoon sellaisenaan. Älä keitä enää, vaan anna kalan kypsyä kuumassa liemessä ja lisää lopuksi kerma.

Herkuttelijat vielä voivat täydentää makua nokareella voita. Koristele tillillä.

Kermana käytän mielelläni oikeaa, aitoa kermaa, näin saan tuotteisiin aidon maun. Tarjoile tuoreen ruisleivän kera.

Mukava tietää:

Ahven on Suomen yleisin kalalaji ja se on hyvin maukas. Ahvenkeiton ja kaikkien kalakeittojen salaisuus on itse tehdyssä kalaliemessä. Kalalientä voi tehdä isomman erän kerralla ja pakastaa tulevia keittoja varten.

Reseptiin liittyvät tuotteet

Suosittele

Ahvenkeitto

Mikko Karvonen

4 Annosta

20 minuuttia

Reseptiin käyvät kalalajit: Ahven, Kuha

Paaruoka

Raaka-aineet:

1 rkl Voita

½ kpl Sipulia

½ l Kalalientä  

250 g Perunaa (kiinteä)

1 kpl Porkkanaa

10 kpl Kokonaista pippuria

1 kpl Laakerinlehteä

n.300 g Ahvenfileetä

 2 dl Kermaa

Tilliä koristeeksi

Ohjeet:

Sulata voi kattilassa ja kuullota pilkottu sipuli. Lisää kalaliemi ja paloitellut perunat ja porkkanat, laakerinlehti ja pippurit. Keitä kunnes juurekset ovat kypsiä ja lisää kuutioidut ahvenpalaset tai jos fileet ovat pieniä, niin ne voi kääriä rullalle ja lisätä keittoon sellaisenaan. Älä keitä enää, vaan anna kalan kypsyä kuumassa liemessä ja lisää lopuksi kerma.

Herkuttelijat vielä voivat täydentää makua nokareella voita. Koristele tillillä.

Kermana käytän mielelläni oikeaa, aitoa kermaa, näin saan tuotteisiin aidon maun. Tarjoile tuoreen ruisleivän kera.

Mukava tietää:

Ahven on Suomen yleisin kalalaji ja se on hyvin maukas. Ahvenkeiton ja kaikkien kalakeittojen salaisuus on itse tehdyssä kalaliemessä. Kalalientä voi tehdä isomman erän kerralla ja pakastaa tulevia keittoja varten.

Reseptiin liittyvät tuotteet

Suosittele