Hätälän väen parhaat lohireseptit – nappaa, kokkaa ja nauti!

Hätälää voi hyvällä syyllä nimittää lohitaloksi: lohi kuului tuotevalikoimaamme jo 1930-luvulla Oulun torilla. Parhaiden perinteisten lohiherkkujen lisäksi kehittelemme jatkuvasti uusia tapoja kokata ja nauttia lohta ja kirjolohta. Hätälän keittiöllä syntyvät monet kekseliäät ja modernit lohireseptit, kuten esimerkiksi Lohiwokki aasialaisittain, Lohta parmankinkulla ja Lohimedaljonki korvasienimuhennoksella.

Herkullista ruokaa laatukalasta

Hyvä lohiruoka syntyy ainoastaan ensiluokkaisesta raaka-aineesta. Hätälä käyttää tuotteissaan vain vastuullisesti pyydettyä ja kasvatettua kalaa, joka hankitaan mahdollisimman läheltä: lohi Pohjois-Norjasta ja kirjolohi Pohjoismaista. Oulussa tuore lohi ja kirjolohi fileoidaan ja trimmataan huipputarkalla linjastollamme. Hätälän korkeiden laatuvaatimusten ansiosta myös sinä voit olla varma, että kotikeittiöösi päätyvä lohifilee tai muu tuotteemme on laadukas ja turvallinen.

Hyvä uunilohi sopii kiireiseenkin arkeen, sillä lohifilee tai kirjolohifilee valmistuu uunissa reilussa puolessa tunnissa. Uunilohi tai uunikirjolohi on myös monipuolinen ateria, jota voi muunnella kuorrutuksilla, kastikkeilla ja lisukkeilla lähes loputtomiin. Kokeile vaikka Uunilohi parmesanjuustolla.

Hätälän Lohipyörykkä on valmis syötäväksi vaikka sellaisenaan, mutta maistuu herkulliselta myös kastikkeessa. Testaa jo tänään Lohipyörykät tomaattikastikkeessa tai Lohipyörykkä kurpitsakastikkeella.

Hätälän savu- ja loimutuotteet antavat lisämakua kalaruokiin. Arkena maistuu esimerkiksi nopea Kylmäsavulohipasta, kun taas Lohirieskarullat kylmäsavulohesta sopivat tarjolle myös juhlapöytään.

Kaikki lohireseptit löydät meidän monipuolisesta reseptivalikoimastamme.

Hätälän kalamestareiden vinkit

Loimulohta mökillä tai kotipihalla? Katso vinkkimme, miten onnistut lohen loimuttamisessa

Ota Filee pöydälle ja ripottele sokeri ja suola kalan pintaan. Anna maustua noin 1,5 tuntia ja pyyhi ylimääräiset mausteet pois. Kastele loimutuslauta hyvin vedessä ja vuole koivusta leveät tapit. Aseta filee laudalle ja tee puukolla ja vasaralla reikä läpi fileen ja noin 5 mm lautaan. Lyö vasaralla samaan reikään heti perään koivutappi. Voit halutessasi tehdä poikittaisia viiltoja fileen pintaan, joka nopeuttaa kypsymistä, mutta silloin varovaisuutta laudan käsittelyyn sillä filee rikkoutuu helpost.i 1,8 kilon filee tarvitsee minimissään viisi tappia. Sulata voi kattilassa ja sekoita joukkoon sitruunan mehu ja hunaja.

Tee reilun kokoinen nuotio, jossa korkeutta on ainakin 0,5 metriä. Tämä onnistuu polttamalla puita pystyssä. Laudan etäisyys tulesta vaihtelee lämpötilan mukaan. Nyrkkisääntönä voidaan pitää sopivaa etäisyyttä, jos voit pitää kättä lohen pinnalla 15 sekuntia. Parempi kuitenkin aloittaa rauhassa kauempaa ja laudan kulma pidettävä 25 – 30 asteessa. Aloita loimutus niin että pyrstö osoittaa ylöspäin ja sivele voi-hunaja-sitruuna seosta puolen tunnin välein. Kypsymisen edetessä käsittele lautaa varovasti ja käännä välillä pyrstö osoittamaan alaspäin. Tuulisella säällä ulkona loimutus tarvitsee suojan, jotta loimutukseen tarvittava mieto lämpö ei katoa tuulen mukana.

Fileen pystyruodot kannattaa jättää paikoilleen fileeseen, jolloin kala pysyy paremmin koossa kypsennyksen aikana.