Nyt kannattaa kokata kauden kalaa

Aivan kuten kasviksissa, kalalajeissa on eri "satokausia". Kun valitset ostoslistallesi kauden kalaa, saat mukavaa vaihtelua ruokalistaan. Kauden kala on parhaimmillaan juuri nyt. Herkuttele tuoreesti!

Marraskuun kauden kala on kotimainen siika (Coregonus lavaretus). Siika on suomalaisten suosikkikaloja ja arvostettu saaliskala etenkin pohjoisessa.

Hätälän siika on kotimaisten kalastajien vastuullisesti pyytämää ja ammattitaidolla käsittelemää. Kalat jäitetään heti pyynnin jälkeen, että ne pysyvät tuoreena. Hätälän siikaa on saatavana 250 g:n pakkauksessa, tai kysy lisää kauppasi palvelutiskistä!

Siika on monille tutuinta savustettuna tai graavattuna, mutta maistuu monilla muillakin tavoilla valmistettuna. Kannattaa kokeilla!

Hätälän parhaat siikareseptit:

Siikakeitto Ihanan värikäs siikakeitto maistuu kesältä. Tuoreet kasvikset, sokeriherneet ja yrtit toimivat täydellisesti paistetun siikafileen kanssa. 600 g Hätälän siikafilee40 g voita500 g kuorittua perunaa2 kpl isoa porkkanaa1 kpl sipulia100 g sokeriherneitä8 dl vettä1 laakerinlehti5 maustepippuriasuolaa ja mustapippuria oman maun mukaan1 rkl tuoretta tilliä1 rkl tuoretta ruohosipulia
Siikakeitto
Siikaceviche Siikaceviche on muotitietoinen valinta illalliselle. Katso resepti ja kokeile! 200 g Siikafileetä tai Kuhafileetä 0,25 dl Oliiviöljyä ½ dl Limen mehua Suolaa ja pippuria maustamiseen 1 rkl Ruokosokeria 1kpl Granaatti omenaa Lehtisalaatteja ja yrttejä Sormisuolaa viimeistelyyn
Siikaceviche
Uunisiika Uunisiika on helppo ja maukas kalaherkku! Katso resepti, miten valmistat siikaa helposti uunissa. 1,2 kg kokonaista siikaa 1/2 kpl purjoa tilliä 3 rkl voita suolaa ja mustapippuria
Uunisiika
Savusiikamousse Savusiikamousse soveltuu hyvin pieniksi alkupaloiksi ennen pääateriaa. Katso resepti ja kokeile! 1 kpl liivatelehteä 200 g savustettua siikaa ruodottomana 40 g pehmeää vuohen juustoa 1 kpl kalaliemikuutiota 120 g jugurttia 1 ½ dl vispikermaa ½ tl suolaa 4 rkl tuoretta tilliä (silputtuna)
Savusiikamousse
Savusiika maustevoilla Savusiika maustevoilla on jokaisen kalan ystävän herkku! Katso resepti ja kokeile savusiikaa maustevoilla. 1-2 kpl keskikokoista siikaa suomustettuna suolaa ja mustapippuria Maustevoi: 2 dl hienonnettuja yrttejä maun mukaan, tilliä, basilikaa, persiljaa jne. 1 tl vaniljasokeria 1 rkl sitruunan mehua suolaa
Savusiika maustevoilla
Savusiika Eggs Benedict Katso resepti Ruokamies Joonas Hämäläisen laatimaan Savusiika Eggs Benedict -annokseen, jonka viimeistelee herkullinen Hollandaise-kastike. 400 g Hätälän savusiikaa 4 kpl pehmeää sämpylää HOLLANDAISE 4 keltuaista 200 g voita 2 rkl sitruunamehua 2 tl Dijon-sinappia suolaa HAUDUTETTU PINAATTI 300 g baby-pinaattia 50 g voita sitruunan mehua UPPOMUNA 4 kananmunaa 2 l vettä 1 rkl etikkaa
Savusiika Eggs Benedict
Siikafilee remouladekastikkeella Siikafilee remouladekastikkeella on helppo valmistaa. Katso resepti ja kokeile! 600 g Hätälän siikafileetä 1 dl majoneesia, tai kevennä laittamalla puolet ranskankermaa 2 rkl suolakurkkua pilkottuna pieneksi ½ salottisipulia hienonnettuja yrttejä, kuten persilja, ruohosipuli, rakuuna, jne. 1 rkl valutettua kaprista hieman anjoviksen lientä
Siikafilee remouladekastikkeella
Siikarullat täytetyt Täytetyt siikarullat. Katso Hätälän parhaat kalareseptit. 4 kpl siikafileetä, nahaton 250 g Korvasieniä hienonnettuna 1½ rkl vehnäjauhoja 80 g voita 1 kpl sipulia hienonnettuna 4 dl maitoa 3 rkl Mustapippuri tuorejuustoa 1 kpl kalaliemikuutiota
Siikarullat täytetyt
Kokonainen-siika yrttiöljykastikkeella Kokeile rohkeasti valmistaa kokonainen siika. Se on helpompaa kuin luulet. 4 kpl Kokonaista siikaa, mielellään tasakokoisia ja suomustettuna 4 rkl Merisuolaa 1 rkl Sokeria 2 tl Vaniljasokeria 4 rkl Voita ½ nip Kevätsipulia 1 dl Oliiviöljyä Ruohosipulia tai kevätsipulia ½ kpl Punaista paprikaa Tuoretta rakuunaa Suolaa ja pippuria 1 kpl Sitruunan mehu
Kokonainen-siika yrttiöljykastikkeella
Siikafilee vanilja parmesaanikastikkeella Kokeile siikafilettä vanilja parmesankastikkeella. Katso Hätälän helppo resepti. 800g/4 kpl Hätälän siikafileetä 2 rkl rypsiöljyä ½ kpl Sipulia 2 kynttä Valkosipulia ½ kpl Vaniljatankoa 2 kpl Laakerinlehteä 8 kpl Kokonaista mustapippuria 1,5 dl Vahvaa kalalientä 1,5 dl Kuivaa vermuttia (suositus: Noilly Prat) 2,0 dl Kuohukermaa 35 g Parmesan raastetta 2 tl voita
Siikafilee vanilja parmesaanikastikkeella