Nyt kannattaa kokata kauden kalaa

Aivan kuten kasviksissa, kalalajeissa on eri "satokausia". Kun valitset ostoslistallesi kauden kalaa, saat mukavaa vaihtelua ruokalistaan. Kauden kala on parhaimmillaan juuri nyt. Herkuttele tuoreesti!

Syksyn kauden kala on kotimainen muikku (Coregonus albula). Muikku on Suomen tärkeimpiä saaliskaloja merkittävä osa maamme ruokaperinnettä.

Hätälän muikku on kotimaisten kalastajien vastuullisesti pyytämää ja ammattitaidolla käsittelemää. Kalat jäitetään heti pyynnin jälkeen, että ne pysyvät tuoreena. Hätälän muikkua on saatavana 300 g:n pakkauksessa, tai kysy lisää kauppasi palvelutiskistä!

Muikku on tunnetuin perinneruokana, mutta sopii mainiosti myös vaikkapa aasialaisten makujen seuraksi. Kannattaa kokeilla!

Hätälän parhaat muikkureseptit:

Uunimuikut Sano muikku maukkaille uunimuikuille! Hätälän helpon ohjeen salaisuus piilee smetanassa ja kärsivällisessä kypsyttelyssä. 300 g Hätälän muikkuja 1 tl voita 1 keltasipuli 1 valkosipulinkynsi 1 rkl tomaattipyrettä 1/2 tl suolaa 1/4 tl chilijauhetta 1/4 mustapippuria 200 g smetanaa nippu tuoretta persiljaa 1/2 tl chili flakes mausteseosta
Uunimuikut
Muikut lime-chilissä paistetut Lime-chilissä paistetut muikut on helppo ja nopea kalaruoka. Katso resepti ja herkuttele! 200 g Hätälän muikkuja puhkottuna 0,5 dl voita 2 kpl limeä 1 kpl chiliä (punainen) 1 pss munanuudelia suolaa, mustapippuria tuoretta korianteria
Muikut lime-chilissä paistetut
Muikkukeitto Muikkukeitto on oululaista perinneruokaa puhtaimmillaan. Katso resepti! 700 g perunaa 500 g muikkua, perattuna 100 g voita Suolaa maun mukaan
Muikkukeitto
Muikkusienipizza Muikkusienipizza sopii vaikka jokaiselle aterialle. Katso resepti ja kokeile! Pohja 1 tl kuivahiivaa 2 dl käden lämpöistä vettä 1 tl suolaa 3 rkl oliiviöljyä n. 5dl vehnäjauhoja Tomaattikastike 1 kpl sipulia hienonnettuna 2 kynttä valkosipulia hienonnettuna 2 rkl oliiviöljyä 200 g tomaattimurskaa 2 tl tomaattipyrettä 2 dl vettä ½ tl mustapippurirouhe Suolaa Täytteet 500 g Savumuikkuja tai itse paistettuja, tuoreita muikkuja 150 g sieniä (kanttarelli, tatti, herkkusieni, tms.) Purjosipulia Tilliä hienonnettuna Juustoraastetta
Muikkusienipizza
Frittimuikku-yrttimajoneesidipillä Katso resepti ja kokeile frittimuikkuja yrttimajoneesi dipillä. Majoneesi sopii hyvin frittimuikkujen ja muiden kalaruokien kastikkeeksi. Majoneesia ks. ohje ½ kpl sipulia hienonnettuna ½ pnt tilliä hienonnettuna ½ pnt korianteria hienonnettuna 1 dl appelsiinimehua (puristettua) 1 kpl kalaliemikuutiota
Frittimuikku-yrttimajoneesidipillä
Muikkukukko calzone tyyliin Muikkukukko calzone tyyliin on aivan uusi idea. Kokeile miten muikut taipuvat uudella tavalla. Pohja: 4½ dl Jauhoja 25 g Hiivaa 2 rkl Oliiviöljyä Suolaa 1½ dl Kädenlämpöistä vettä 1 rkl Oliiviöljyä ½ kpl Sipulia 3 kpl Valkosipulin kynttä Tuoretta timjamia 3 dl Tomaattimurskaa 1 dl vettä Kokonaista puhkottua muikkua Suolaa maustamiseen 150g Herkkusieniä 80 g Pekonia 50 g Purjosipuli
Muikkukukko calzone tyyliin
Muikkupaisti Muikkupaisti on nopea kalaruoka valmistaa pannulla. Muikkupaistin voit tehdä myös uunissa. 600 g Hätälän muikkuja 1 pkt (150 g) pekonia 2 sipulia 1 - 2 dl vettä ripaus suolaa 10 maustepippuria
Muikkupaisti
Paistetut muikut kolmen sipulin kastikkeella Paistetut muikut maistuvat kaikille. Kokeile paistettuja muikkuja perunamuusin ja sipulikastikkeen kanssa. 800 g Puhkottua muikkua Suolaa maustamiseen 1 dl Ruisjauhoja jauhottamiseen 250 g Voita paistamiseen ja kastikkeeseen 150g Keltasipulia 150 g Purjosipulia 5 kynttä Valkosipulia Tilliä
Paistetut muikut kolmen sipulin kastikkeella