Nyt kannattaa kokata kotimaista haukea

Aivan kuten kasviksissa, kalalajeissa on eri "satokausia". Kun valitset ostoslistallesi kauden kalaa, saat mukavaa vaihtelua ruokalistaan. Kauden kala on parhaimmillaan juuri nyt. Herkuttele tuoreesti!

Helmikuun kauden kala on kotimainen hauki (Esox lucius). Suomessa hauenkalastuksella on pitkät perinteet, ja hauki on suosittu saaliskala etenkin vapaa-ajankalastajille.

Hätälän hauki on kotimaisten kalastajien vastuullisesti pyytämää ja ammattitaidolla käsittelemää. Kalat jäitetään heti pyynnin jälkeen, että ne pysyvät tuoreena. Hätälän haukea on saatavana valmiina fileinä 250 gramman pakkauksessa, tai kysy lisää kauppasi palvelutiskistä!

Hauki on erinomainen kalamurekkeen raaka-aine, mutta maistuu monilla muillakin tavoilla valmistettuna – jopa sipseinä. Kannattaa kokeilla!

Hätälän parhaat haukireseptit:

Hauki-kylmäsavulohimureke, munakastiketta Herkullinen murekeohje, jossa kotimainen hauki saa lisämakua kylmäsavulohesta. Hauki-kylmäsavulohimureke toimii parhaiten kananmunakastikkeen kera. 500 g Hätälän haukifileetä5 dl kermaa2 kpl kananmunan keltuaistaSuolaa ja pippuria maustamiseen100 g Hätälän kylmäsavulohta oikein pieninä kuutioina (brunoise)(Leikattua kevätsipulia) Kastike: 40 g voita1 pieni sipuli30 g vehnäjauhoja3–4 dl kulutusmaitoa, lämmintä2 dl kermaa3 rkl leikattua ruohosipulia (tuoretta)Suolaa, pippuria ja aavistus jauhettua muskottipähkinää maustamiseen2–3 kpl keitettyjä kananmunia, hienonnettuna
Hauki-kylmäsavulohimureke, munakastiketta
Haukisipsit Haukisipsit ovat herkullista naposteltavaa ja dipattavaa. Valmista paneroidut haukisipsit helposti Hätälän reseptillä ja tarjoa kermaviili- tai majoneesidippikastikkeen kera. 1 kg Hätälän haukifileitä 1 dl ruisjauhoja ½ tl suolaa 1 rkl tilliä hienonnettuna 1 tl paprikajauhetta 2 rkl voita 2 rkl öljyä
Haukisipsit
Kahden kalan mureke Kahden kalan mureke on vesihauteessa valmistettuna terveellinen ja kevyt tapa kypsentää kala. Katso maukas resepti! 250 g haukea tai muuta vaalea kalaa 250 g lohta 1 kpl sipulia hienonnettuna 2 rkl ruokaöljyä 2 Kpl kananmunaa korppujauhoja 2 dl kermaa tai kermaviiliä tilliä hienonnettuna Suolaa
Kahden kalan mureke
Savukalaterriini Savukalaterriini on mahdollista tarjoilla niin arkisena pääruokana kuin juhlallisen alkupalapöydän yhtenä komponenttina. 250 g vaalealihaista kalaa kuten haukea tai kuhaa (raakana) 250 g lämminsavu lohta 2 paahtoleipäviipaletta 2 dl kuohu- tai ruokakermaa 2 munaa 1 limetti 2 rkl silputtua tilliä 2 rkl silputtua kevätsipulin vaaleaa osaa 1 tl suolaa valkopippuria
Savukalaterriini
Haukimurekepihvit tillikermakastikkeella Haukimurekepihvit on arkiruoka, joka on helppo ja nopea valmistaa ja jota voi halutessaan virittää moneen makuun. 500 g Haukifileetä 5 dl Kermaa 2 kpl Kananmunan keltuaista Suolaa ja pippuria maustamiseen Kirkastettua voita paistamiseen (kirkastettu voi) 2 rkl Voita 1 kpl Sipulia 1 rkl Vehnäjauhoja 1 dl Kulutusmaitoa 1dl Kermaa Tillihaketta Suolaa ja pippuria maustamiseen
Haukimurekepihvit tillikermakastikkeella
Haukileipä Haukileipä on terveellinen ja maistuva välipala. Hauen voi paistaa jo edellisenä päivänä ja se maistuu myös kylmänä. 4 kpl paahtoleipää 50g yrttistä tuorejuustoa 600g Hätälän haukifileitä 4 kpl salaatinlehtiä
Haukileipä