Graavaa, savusta tai grillaa – Hätälän keittiön ohjeilla opit laittamaan herkullisia ruokia tuoreesta kokonaisesta kalasta tai fileestä. Kalan grillaaminen on helppoa ja etenkin lohi ja kirjolohi ovat hyviä kaloja grillattavaksi niiden rasvaisuuden ansiosta. Lue vinkit, miten grillaat lohesta maistuvan kalaherkun.
Tarvitset:
Hätälän ruodotonta D-leikattua lohifileetä
Hienoa merisuolaa
1. Leikkaa lohifilee n. 5 sentin paksuisiksi annospaloiksi.
2. Työnnä tukeva puinen grillitikku lohipalaan mahdollisimman läheltä nahkaa. Vinkki: Voit grillata myös reilumpia lohipaloja käyttämällä kahta grillitikkua. Muista aina liottaa grillitikkuja ennen käyttöä.
3. Ripottele lohipaloille hienoa merisuolaa. Voit lisätä grillauksen loppuvaiheessa muita mausteita oman maun mukaan.
4. Aseta lohivartaat kuumaan grilliin - nahkapuoli aina ensin grilliä vasten.
5. Kääntele vartaita välillä varovasti. Tikku helpottaa kalan kääntämistä grillissä.
6. Grillattu lohi on kypsää, kun sen pinta on muuttunut kauniin ruskeaksi.