Lohen grillaus

Graavaa, savusta tai grillaa – Hätälän keittiön ohjeilla opit laittamaan herkullisia ruokia tuoreesta kokonaisesta kalasta tai fileestä. Kalan grillaaminen on helppoa ja etenkin lohi ja kirjolohi ovat hyviä kaloja grillattavaksi niiden rasvaisuuden ansiosta. Lue vinkit, miten grillaat lohesta maistuvan kalaherkun. 

Tarvitset:
Hätälän ruodotonta D-leikattua lohifileetä
Hienoa merisuolaa

1. Leikkaa lohifilee n. 5 sentin paksuisiksi annospaloiksi.

lohen grillaus1

2. Työnnä tukeva puinen grillitikku lohipalaan mahdollisimman läheltä nahkaa. Vinkki: Voit grillata myös reilumpia lohipaloja käyttämällä kahta grillitikkua. Muista aina liottaa grillitikkuja ennen käyttöä.

lohen grillaus2

3. Ripottele lohipaloille hienoa merisuolaa. Voit lisätä grillauksen loppuvaiheessa muita mausteita oman maun mukaan.

lohen grillaus3

4. Aseta lohivartaat kuumaan grilliin - nahkapuoli aina ensin grilliä vasten.

lohen grillaus4

5. Kääntele vartaita välillä varovasti. Tikku helpottaa kalan kääntämistä grillissä.

lohen grillaus5

6. Grillattu lohi on kypsää, kun sen pinta on muuttunut kauniin ruskeaksi.

lohen grillaus6

Katso opasvideo alta:

Katso muut ohjeet kalankäsittelyyn

Lohen graavaus

Jälkisuolaus

Savustus

Muikun puhkominen

Kuhan ruodonpoisto

Hauen ruodonpoisto

Kalan säilytys