Lohen graavaus

 

Graavaa, savusta tai grillaa – Hätälän keittiön ohjeilla opit laittamaan herkullisia ruokia tuoreesta kokonaisesta kalasta tai fileestä. Voit ostaa valmiiksi graavattua lohta, mutta lohen graavaus on helppo tehdä myös itse.  Lue alta vinkit, miten lohen graavaus tapahtuu oikein. 

Tarvitset:

Hätälän ruodotonta D-leikattua lohifileetä
Karkeaa merisuolaa
2 rkl hienoa sokeria
Tuoretta tilliä

1. Leikkaa fileestä sopiva pala ja siirrä suolausastiaan.

lohen graavaus1

2. Annostele suolaa niin, että filee peittyy lähes kokonaan. Laita fileen paksumpaan kohtaan paksummalti suolaa.

lohen graavaus2

3. Ripottele suolan päälle pari ruokalusikallista hienoa sokeria. Sokeri pehmentää makua ja auttaa fileen pysymistä kosteana.

lohen graavaus3

4. Anna fileen suolautua jääkaapissa 12 - 18 tuntia, esimerkiksi yön yli. Vinkki: Kun laitat fileen jääkaappiin graavautumaan, voit kääriä fileen tiukaksi paketiksi voipaperin sisään ja laittaa paketin vielä tiiviiseen muovipussiin.

5. Ota filee jääkaapista ja pyyhi ylimääräinen suola tarkasti pois fileen päältä.

lohen graavaus5

6. Viimeistele pyyhkimällä filee leivinpaperilla.

lohen graavaus6

7. Leikkaa graavattu filee ohuiksi sii-vuiksi terävällä veitsellä.

lohen graavaus7

8. Asettele tarjolle ja koristele tillisilpulla. Valmista tuli!

lohen graavaus8

Katso opasvideo alta:

Katso muut ohjeet kalankäsittelyyn

Lohen grillaus

Jälkisuolaus

Savustus

Muikun puhkominen

Kuhan ruodonpoisto

Hauen ruodonpoisto

Kalan säilytys