Kala on herkästi pilaantuva elintarvike. Näin tunnistat tuoreen kalan ja säilytät sen oikein!

Säilytä kala aina 0 - +3 °C lämpötilassa, niin se säilyy tuoreena pakkauksessa ilmoitettuun viimeiseen käyttöpäivään asti.

Säilytä kala jääkaapin alemmilla tasoilla tai kalalle tarkoitetussa säilytyslokerossa.

Jos käyt kalakaupoilla kuumana kesäpäivänä, varaa auton peräkonttiin kylmälaukku.

Pakatut kalavalmisteet säilyvät avaamattomina pakkaukseen merkittyyn viimeisen käyttöpäivään asti. Käytä avattu pakkaus mahdollisimman pian tai viimeistään 2 - 3 päivän sisällä.

Kalaa ei tule kokatessa nostaa pöydälle lämpiämään. Ota kala jääkaapista vasta kun alat laittamaan sitä!

Tuore kokonainen kala tuoksuu raikkaalle ja puhtaalle ja sen liha on kimmoisaa. Tuoreen kalan pinnassa on ohut limakerros.