Grillatun kalan jälkisuolaus - vaaleat kalat

Graavaa, savusta tai grillaa – Hätälän keittiön ohjeilla opit laittamaan herkullisia ruokia tuoreesta kokonaisesta kalasta tai fileestä. Lue vinkit grillatun kalan jälkisuolaukseen.

Tarvitset:

Hätälän siikaa tai muita kokonaisia vaaleita kaloja
200 g hienoa merisuolaa
2 l lämmintä vettä

Valmistelu

1. Leikkaa kala selkärangan vierestä nahkaan asti auki.

jälkisuolaus1

2. Aseta avattu kala halsteriin. Halsterilla kokonaisen kalan grillaaminen onnistuu parhaiten.

jälkisuolaus2

Vinkki: Voit grillata kokonaiset kalat myös ilman halsteria. Tällöin kala kannattaa viiluttaa eli leikata sen pintaan poikittaisia viiltoja koko kyljen matkalta. Viiluttamalla kala kypsyy paremmin ja saa siistin pinnan.

suolausvinkki

Grillaaminen

3. Laita halsteri kuumaan grilliin. Aloita grillaaminen aina nahkapuolelta.

jälkisuolaus3

4. Grillausaika vaihtelee grillin mukaan. Kypsän kalan tunnista kauniin ruskeasta väristä. Voit varmistaa kypsyyden lämpömittarilla. Kypsän kalan sisälämpötila on 65 °C.

jälkisuolaus4

jälkisuolaus5

Jälkisuolaus

6. Valmista 10-prosenttinen suolaliuos: lisää 200 grammaa hienoa merisuolaa kahteen litraan lämmintä vettä. Sekoita haarukalla, niin suola sulaa nopeammin.

jälkisuolaus6

7. Irrota kypsäksi grillattu kala varovasti halsterista ja siirrä suolaveteen. Anna suolautua 2 - 3 minuuttia.

jälkisuolaus7

8. Valmista tuli!

jälkisuolaus8

Katso opasvideo alta:

Katso muut vinkit kalankäsittelyyn

Lohen grillaus

Lohen graavaus

Savustus

Muikun puhkominen

Kuhan ruodonpoisto

Hauen ruodonpoisto

Kalan säilytys