Hauen ruodonpoisto, y-leikkaus

Lue Hätälän parhaat vinkit kalankäsittelyyn. Hätälän keittiön ohjeilla opit laittamaan herkullisia ruokia tuoreesta kokonaisesta kalasta ja opit käsittelemään kalaa oikein. Lue alta helpot ja selkeät vinkit hauen ruodonpoistoon.

Tarvitset:
Hätälän haukifileen
Fileointiveitsen

1. Aseta haukifilee leikkuulaudalle nahkapuoli alaspäin. Tunnustele fileen keskiosasta, missä ruotorivi kulkee.

hauenruodonpoisto1

2. Tee ensimmäinen viilto ruotoriviin saakka, niin että ruotorivi juuri ja juuri tuntuu veitsen kärjessä.

hauenruodonpoisto2

3. Ala sitten leventää viiltoa varovasti, kääntäen veistä ruotorivin mukaisesti. Leikkaa samalla tavalla toiselta puolelta ruotoriviä.

hauenruodonpoisto3

4. Poista fileen keskiosa ja ruotorivi sen mukana. Hauen ruodonpoisto voi ensin tuntua vaikealta, mutta harjoitus tekee mestarin!

hauenruodonpoisto4

Vinkki: Hyödynnä haukifilee tarkasti! Poistetusta osasta voi saada leikattua vielä ruodottoman pikkufileen. Loput ruoto-osasta voi käyttää vaikka kalaliemen valmistukseen.

Tiesitkö, että hauki sopii hyvin murekkeisiin, murekepihveihin ja kalapulliin? Hauki on vähärasvainen ja miedonmakuinen kala, jonka paras pyyntiaika on lokakuusta toukokuulle.

Katso opasvideomme hauen ruodonpoistosta:

Lue muut ohjeet kalankäsittelyyn

Lohen grillaus

Lohen graavaus

Jälkisuolaus

Savustus

Muikun puhkominen

Kuhan ruodonpoisto

Kalan säilytys