Hätälän väkeen kuuluu myös yli 400 suomalaista ammattikalastajaa. Hätälä tukee arvostamiensa kumppanien työtä muun muassa rehdillä ja pitkäjänteisellä ostotoiminnalla sekä kuljetusjärjestelyillä.

Kaikki Hätälän käyttämä kotimainen kala on vastuullisesti pyydettyä pohjoisen puhtaista vesistä: esimerkiksi Oulujärven alueelta, Perämeren rannikolta, Koillismaan erämaajärvistä ja Lapin Inarijärvestä. Ammattitaitoiset kalastajat käsittelevät kalat heti pyynnin jälkeen ja laittavat ne jäihin, mikä osaltaan takaa Hätälän kotimaisten kalojen hyvän säilyvyyden ja herkullisen maun.

Monista lähialueen kalastajista on pitkän ja sujuvan yhteistyön aikana tullut hyviä tuttuja. Esimerkiksi Oulujärven laajoilla selillä kalan perässä kulkee Kala-Emppunakin tunnettu Reijo Karjalainen, joka on kalastanut ammatikseen yli 30 vuotta. Erämaajärvestä nousee keskimäärin 100–150 kilon päiväsaaliita, kuuluisan Oulujärven kuhan lisäksi haukea ja siikaa, talvisin madetta. Lähde Reijon mukaan vesille – katso video Oulujärven kalastajan päivästä.

Perämerellä, Oulun edustalla tärkeää työtään tekee Lauri Halonen. Hän pyytää troolialuksellaan maivaa eli merimuikkua, jota hyvänä päivänä nousee merestä yli 500 kiloa. Lauri on kalastaja kolmannessa polvessa: jo hänen isänsä ja pappansa ovat toimittaneet kalaa Hätälälle. Tutustu Laurin työhön - katso video Perämeren kalastajan päivästä.

Voit lukea lisää Oulujärven kuhan kalastuksesta Hätälän Kalasta-lehdestä, joka sisältää myös kuhan käsittely- ja valmistusvinkkejä!