Hätälän mahtava voileipäkakku ja muut parhaat kalatarjoilut valmistujaisiin

Kesän korvilla on aika kattaa juhlapöytä valmistujaisjuhlia varten! Vietitpä valmistujaisia perhepiirissä tai koko suuren suvun kesken, kalaruokaa kannattaa laittaa tarjolle monipuolisesti. Perinteisten graavilohileipien lisäksi valmistujaisiin sopivat hyvin erilaiset lohipiirakat – ja juhlapöydän kruunaa tietysti mehevä lohivoileipäkakku.

 Lohivoileipäkakku kahdella täytteellä

Hätälän lohivoileipäkakussa on täytteenä sekä kylmäsavulohta että lämminsavulohta. Lohen sijasta voit käyttää myös kirjolohta. Näin syntyy Kahden täytteen voileipäkakku.

Lohirieskarulla on helppo ja nopea tehdä. Se sopii mainiosti tarjolle sekä isompiin että pienempiin juhliin. Katso valmistusohje videolta tai Reseptit-osiosta.

Graavilohi-mätipiirakan voit valmistaa myös pelkkänä lohipiirakkana, mutta mädit tuovat piirakalle paitsi makua, myös arvokkuutta juhlapöytään. Testaa Hätälän Mikko-kokin piirakkaresepti.

Ruokamies Joonas Hämäläinen on loihtinut Hätälälle ihanan piirakkareseptin, jossa loimulohi saa seurakseen tankoparsaa ja kevätsipulia. Sopii valmistujaisten lisäksi muihinkin kesän juhliin. Maista ja ihastu!

Reseptejä valmistujaisiin ja muihin kevään juhliin:

Lohivoileipäkakku kahdella täytteellä Lohivoileipäkakku sopii kaikkiin juhliin! Katso Hätälän resepti maistuvaan lohivoileipäkakkuun. 1 pss. kokonaista tummaa vuokaleipää 1 pss. kokonaista vaaleaa vuokaleipää n.2 dl vahvaa kasvis- tai kalalientä Päälle: n. 300 g tuorejuustoa, jonka voi varovasti notkistaa majoneesilla tai ranskankermalla. Koristeluun: esimerkiksi jättikatkaravunpyrstöjä, Hätälän kylmäsavulohisiivuja, tilliä, kirsikkatomaatteja. Täyte 1: 1 punasipuli 200 g lämminsavulohta 200 g remouladea Voit ostaa valmiin kastikkeen tai valmistaa itse. Resepti tästä 1/2 tl chilijauhetta 50 g (1/2 dl) majoneesia 1/2 tl mustapippuria 1/4 til valkopippuria 1 rkl ranskankermaa Täyte 2: 200 g Hätälän kylmäsavulohisiivuja 1 punasipuli 180 g tuorejuustoa 5 rkl majoneesia 2 tl rosépippuria
Lohivoileipäkakku kahdella täytteellä
Lohirieskarullat Lohirieskarullat Hätälän tapaan ovat helppo ja herkullinen kalaruoka. Katso resepti videolta. 300 g / 2 pkt Hätälän kylmäsavu- tai kirjolohisiivuja 2 pss Pulla-Pirtin Perunarieskaa ½ dl kalalientä ½ kpl sitruunan mehua 1 rkl tillihaketta 150 g tuorejuustoa maustamatonta tai maun mukaan maustettua 1 tl korianteritahnaa 70 g aurinkokuivattua tomaattia 2 kpl Valkosipulin kynttä Suolaa ja pippuria maustamiseen
Lohirieskarullat
Parsaloimulohipiirakka Pohja: 150 g voita 3 dl vehnäjauhoja 1 tl suolaa 3 rkl kylmää vettä n1 kg riisiä paistamiseen Loimulohi-parsatäyte: 1 nippu vihreää tankoparsaa 500 g Hätälän loimulohta 3 kpl kevätsipulin vartta 2 kananmunaa 2 dl kermaa suolaa sitruunanmehua oliiviöljyä
Parsaloimulohipiirakka
Graavilohi - Mätipiirakka Graavilohi tuo arvokkuutta jokaiseen ruokapöytään. Katso resepti ja kokeile graavilohta mätipiirakan kanssa. Taikina 2½ dl Leipäjauhosekoitusta, esim. sämpyläjauhoseosta 100 g Voita ½ tl Suolaa 1½-2 tl Kylmää vettä Täyte 100 g Kirjolohen tai siian mätiä 2 dl Kermaa ½ kpl Sitruunan mehua 3 kpl Kananmunaa 1 tl Sinappia 100 g Graavia kalaa siivutettuna Tilliä Valkopippuria
Graavilohi - Mätipiirakka
Kylmäsavulohi cocktailpalat Kylmäsavulohi cocktailpalat sopivat mainiosti vaikka juhliin pikkusuolaisiksi naposteltaviksi. 25 kpl 600g / 25kpl Kalavalmis kylmäsavusiivuja 200g maustamatonta tuorejuustoa 50g maustamatonta jogurttia ruisleipää tilli 1 tl sokeri sitruunapippuri  2 rkl sitruunamehu
Kylmäsavulohi cocktailpalat
Siikaceviche Siikaceviche on muotitietoinen valinta illalliselle. Katso resepti ja kokeile! 200 g Siikafileetä tai Kuhafileetä 0,25 dl Oliiviöljyä ½ dl Limen mehua Suolaa ja pippuria maustamiseen 1 rkl Ruokosokeria 1kpl Granaatti omenaa Lehtisalaatteja ja yrttejä Sormisuolaa viimeistelyyn
Siikaceviche