Herkullista joulua Hätälästä — joulukalat jokaiseen makuun!

Kala eri muodoissa kuuluu itseoikeutetusti joulun juhlapöytään. Hätälän valikoimista löydät maistuvimmat joulukalat, kuten graavilohi ja savukalat, perinteinen lipeäkala, loimulohi sekä silakasta valmistettu Suutarinlohirulla. Monipuoliseen joulupöytään kannattaa tietysti kattaa tarjolle kalaherkkuja ihan oman maun mukaan!

Hätälän joulukalat

Hätälän valikoimista löydät paitsi parhaat joulukalat, myös helpot kalareseptit ja parhaat ruokavinkit joulupöytään tai vaikkapa välipäivien tarjoiluja varten. Poimimme tähän muutaman esimerkin herkullisesta Joululohesta perinteiseen Lipeäkalaan – piristävää vaihtelua unohtamatta.

Hätälän kalareseptit ja parhaat ruokavinkit jouluun:

Joululohi Värikäs ja täyteläinen joululohi tuo pirttiin ihanan joulun tuoksun ja maun. Pääraaka-aineena Hätälän Lohifilee ja mausteena mm. piparkakkua. Kokeile! 600 g Hätälän Lohifilee C-leikattu 1 tl tuoretta inkivääriä 2 satsumaa 1 tl suolaa 1/2 tl mustapippuria 1 iso piparkakku 1/2 dl granaattiomenan siemeniä 1/2 dl kuorittuja pistaasipähkinöitä nippu persiljaa
Joululohi
Loimulohi-vuohenjuustosalaatti Näyttävä ja herkullinen annos Hätälän loimulohesta, paahdetuista punajuurista, vuohenjuustosta ja saksanpähkinöistä. Ja mikä hienointa, nopea valmistaa. 150 g Hätälän Loimulohta200 g punajuuriaRosmariiniaValkosipulin kynsiä (kuorimattomia)ÖljyäSuolaa100 g vuohenjuustoa50 g saksanpähkinöitäHunajaaViinisuolaheinää
Loimulohi-vuohenjuustosalaatti
Graavilohi kolmella tavalla Graavilohi taipuu moneksi! Graavilohta voi tuunata monin eri maustein makua ja vaihtelua tuomaan. 1. Graavilohi tilillä Tuore lohifilee, kuivattua tilliä, ruokosokeria, karkeaa merisuolaa 2. Graavilohi rosepippurilla Tuore lohifilee, rouhittua rosepippuria, ruokosokeria, karkeaa merisuolaa 2. Graavilohi konjakilla Tuore lohifilee, rouhittua rosepippuria, ruokosokeria, konjakki tai viskiä tai jallua Koristeeksi tuoretilliä, sitruunaa, limeä
Graavilohi kolmella tavalla
Siikaceviche Siikaceviche on muotitietoinen valinta illalliselle. Katso resepti ja kokeile! 200 g Siikafileetä tai Kuhafileetä 0,25 dl Oliiviöljyä ½ dl Limen mehua Suolaa ja pippuria maustamiseen 1 rkl Ruokosokeria 1kpl Granaatti omenaa Lehtisalaatteja ja yrttejä Sormisuolaa viimeistelyyn
Siikaceviche
Lipeäkala perinteiseen tapaan Hätälän Lipeäkala perinteiseen tapaan voi tarjoilla muulloinkin kuin jouluna. Lipeäkalaa voi syödä vaikka pitkin vuotta. Katso resepti ja kokeile. 1-1,5 kg Hätälän lipeäkalaa 200g pekonia perunoita herneitä suolaa, mauste- tai valkopippuria Valkokastike: 25g voita 25g vehnäjauhoja (n 1/2 dl) 1/2 l maitoa
Lipeäkala perinteiseen tapaan
Lipeäkala ruis-mustikkasalsalla Peggy Thomas loihti Pienessä punaisessa keittiössään annoksen, jossa Hätälän Lipeäkala saa seurakseen ruis-mustikkasalsan. Kokeile ja ihastu! 1 pkt Hätälä Lipeäkalaa 10 g voita 2 palaa ruisleipää 8 pientä salottisipulia 1 dl kuivattua mustikkaa 2 dl pakaste mustikkaa 1 rkl punaviinietikkaa 1/2 tl suolaa 1/2 tl sokeria 1 tl tuoretta timjamia 1 rkl hunajaa Mustapippuria oman maun mukaan Koristele tuoreella timjamilla
Lipeäkala ruis-mustikkasalsalla

Hätälän valikoimaan kuuluvat joulukalat valmiiksi graavattuna, mutta halutessasi voit tietysti graavata lohen myös itse. Katso tästä Hätälän Matin graavilohiohje

Hätälän väki toivottaa Hyvää Joulua!

 

 

Hätälän kalat joulupöytään löydät kaupan kalahyllyltä: