Joutua pittää

Pohjoissuomalainen Hätälä Oy aloitti toiminnan yli 70 vuotta sitten, jolloin Juho Isohätälä ilmoitti Oulun maistraatille aloittavansa harjoittaa kalan ja omenan kauppaa Oulun kauppatorilla. Tänä päivänä Hätälä Oy on edelleen perheyritys, jo neljännessä sukupolvessa. Liikevaihto on yli 50 milj. euroa. Edelleen koko yrityksen omistus on Suomessa, ja sillä on merkittävä rooli paikallisena työllistäjänä ja toimijana valtakunnallisesti.

Kaikkea toimintaa ohjaavat perinteiset perheyrityksen arvot: läpinäkyvyys, luotettavuus ja rehellisyys. Vastuullisen toiminnan perustana toimii hyvin hoidettu yrityksen talous. Hätälä panostaa voimakkaasti tulevaisuuteen innovatiivisella tuotekehitystyöllä sekä investoinneilla uusimpaan teknologiaan.

Kestävä kehitys

Raaka-aineiden hankinnassa kiinnitetään huomio paikallisuuteen ja kestävään kehitykseen. Esimerkiksi Norjan lohi hankitaan Pohjois-Norjasta, josta matka Oulun tehtaalle kestää nopeimmillaan kahdeksan tuntia.

Paikallisessa hankinnassa näkyvät kauden kalat, myös sivutuotteena tulleet kalat pyritään hyödyntämään. Raaka-aineen käyttö korostuu, ja tavoitteena on kalojen maksimaalinen hyötykäyttö. Osa tuotteista tehdään edelleen käsityönä, kuten herkulliset savulohipizzat sekä pintamaustetut Griillos-lohimedaljongit.

Hätälä haluaa kaikin tavoin edistää ja tukea kotimaisten kalojen tuntemusta ja käyttöä tekemällä yhteistyötä mm. lähialueiden oppilaitosten ja muiden sidosryhmien kanssa. Juho Isohätälän sanoin, katse tiukasti tulevaisuudessa: Joutua pittää.