Perinteisen perheyrityksen pitkä kokemus ja ammattitaito yhdistettynä huippumoderneihin tuotantotiloihin takaavat maukkaita hetkiä kaikille kalaruuan ystäville.

Hätälä Oy:n tarina sai alkunsa vuonna 1938, kun Juho Isohätälä alkoi myydä kalaa merikaupunki Oulun kauppatorilla. Vaatimattomasta torikaupasta on kasvanut uuden ajan kalatalo, jonka Oulun tehtaalla valmistuvat kalaherkut koko Suomen ruokapöytiin. Vuonna 2014 Hätälästä tuli ensimmäinen suomalainen kala-alan yritys, joka on saanut arvostetun kansainvälisen BRC-laatujärjestelmäsertifioinnin.

Hätälä valmistaa ja markkinoi laadukkaita kalatuotteita vähittäiskaupoille ja ammattikeittiöille sekä tukkuliikkeille. Yrityksen päätoimipaikka on Oulussa, jossa on tuotantotiloja n. 6 500 m2. Tuotantoa on myös Himangalla. Myyntikonttorit toimivat Oulussa, Seinäjoella ja Hämeenlinnassa. Yrityksen liikevaihto tilikautena 2016–2017 on 88,9 miljoonaa euroa, ja tehtaalla käsitellään vuodessa n. 15 milj. kg kalaa. Hätälän väkeen kuuluu 200 henkilöä.

Hätälä Oy:n toimitusjohtaja Riku Isohätälä on voittanut EY:n arvostetun perheyrittäjäpalkinnon Family Business Award of Excellencen

Laadukkaita kalajalosteita valmistavan ja markkinoivan Hätälä Oy:n toimitusjohtaja Riku Isohätälä on voittanut EY:n arvostetun perheyrittäjäpalkinnon Family Business Award of Excellencen. Kysymyksessä on kansainvälinen erikoispalkinto, joka jaetaan yli kolmessakymmenessä maassa. Palkinnon avulla EY haluaa nostaa pitkäaikaisen ja kasvua tavoittelevan perheyrittäjyyden arvostusta.

Riku Isohätälälle myönnetty palkinto on osa EY:n Entrepreneur of the Year eli Vuoden yrittäjä -kilpailua. EY on maailmanlaajuinen tilintarkastuksen, yritysjärjestelyiden, liikkeenjohdon ja liikejuridiikan konsultoinnin asiantuntijayritys.

Kaikkiaan 11-henkinen tuomaristo perusteli Isohätälän palkitsemista toteamalla tämän edustavan ihannoitavaa taitoa löytää oikea tasapaino jatkuvuuden ja uudistumisen välillä - nähdä itsensä osana tarinaa, mutta olla myös yksi sen kirjoittajista.

”Yrittäjä on myös osoittanut toiminnallaan, kuinka tärkeää on ylläpitää arvoja osana liiketoimintaa tulevaisuuden vision ja kannattavan kasvun ohella”, tuomaristo korosti. Riku Isohätälä arvioi itse, että erityisen vaikutuksen tuomaristoon tekivät Hätälän kasvuluvut. Oululaisen yrityksen liikevaihto vuonna 2012 oli 56,8 miljoonaa ja tilikaudella 2015-2016 79,6 miljoonaa euroa.

”Kieltämättä kasvulukumme ovat aika isot – varsinkin kun ajattelee, millaista aikaa elämme. Kalatoimialalla kovakin kasvu on mahdollinen, jos kaikki vain onnistuu hyvin. Varmasti olemme tehneet joitakin asioita oikein. Olemme myös satsanneet aika paljon muun muassa tuotantoomme ja panostukset ovat alkaneet tuottaa tulosta, hän toteaa.

Toimitusjohtaja Isohätälä korostaa, että hän kokee palkinnon olevan suunnattu koko yritykselle ja kaikille sen työntekijöille.

”Palkinto nostaa mielestäni esille työn ja työn tekemisen merkitystä. Meille henkilöstö on tavattoman tärkeää. Yhdessä me täällä työskentelemme”, hän muistuttaa.

Isohätälä korostaa, että yrityksen täytyy jatkuvasti pyrkiä eteenpäin. Hätälän seuraaviin askeliin kuuluu kansainvälisten markkinoiden tutkiminen. Hän sanoo yrityksen selvittelevän parhaillaan, että löytyisikö yrityksen tuotteille kysyntää myös Suomen rajojen ulkopuolella.

”Minun käsitykseni mukaan kysyntää on paljonkin”, hän arvioi.

Katso video täältä