Hätälä Oy: Oulun torilta kansainväliseksi kalataloksi

Perinteisen perheyrityksen pitkä kokemus ja ammattitaito yhdistettynä huippumoderneihin tuotantotiloihin takaavat maukkaita hetkiä kaikille kalaruuan ystäville.

Hätälä Oy:n tarina sai alkunsa vuonna 1938, kun Juho Isohätälä alkoi myydä kalaa merikaupunki Oulun kauppatorilla. Vaatimattomasta torikaupasta on kasvanut uuden ajan kalatalo, jonka Oulun tehtaalla valmistuvat kalaherkut koko Suomen ruokapöytiin ja yhä enenevässä määrin myös vientiin.

Vuonna 2014 Hätälästä tuli ensimmäinen suomalainen kala-alan yritys, joka on saanut arvostetun kansainvälisen BRC-laatujärjestelmäsertifioinnin, ja sittemmin Hätälä on saavuttanut sertifikaatin korkeimman, AA-luokituksen.

Kalatuotteita vähittäiskaupoille, ammattikeittiöille ja tukkuliikkeille

Hätälä valmistaa ja markkinoi laadukkaita kalatuotteita vähittäiskaupoille ja ammattikeittiöille sekä tukkuliikkeille. Yrityksen päätoimipaikka on Oulussa, jossa on tuotantotiloja n. 6 500 m2. Tuotantoa on myös Himangalla. Myyntikonttorit toimivat Oulussa, Seinäjoella ja Hämeenlinnassa.

Hätälä toteuttaa parhaillaan vaiheittain mittavaa investointiohjelmaa laajentaakseen Oulun tehdastaan. Kokonaan valmiina laajennuksen pinta-ala on noin 15 000 m2.

Hätälä Oy:n liikevaihto tilikautena 2017–2018 on arviolta 110 miljoonaa euroa, ja tehtaalla käsitellään vuodessa n. 15 milj. kg kalaa. Hätälän väkeen kuuluu vakituisesti 200 henkilöä ja sesonkiaikoina jopa 300. Lisäksi yritys tarjoaa työtä yli 400 suomalaiselle kalastajalle.

Aito, oululainen perheyritys

Hätälä on perheyritys jo neljännessä polvessa. Tunnustuksena työstään Hätälä Oy:n toimitusjohtaja Riku Isohätälä on saanut EY:n arvostetun perheyrittäjäpalkinnon Family Business Award of Excellencen.

Katso 80-vuotiaan Hätälän tarina videolta!